Sidemir İşçileri Eylemlerine Ara Verdi - Son Dakika
Güncel

Sidemir İşçileri Eylemlerine Ara Verdi

Sidemir İşçileri Eylemlerine Ara Verdi

Sivas Demir Çelik İşletmeleri’nde (SİDEMİR) çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçiler, çalıştıkları şirkete kayyum atanması nedeniyle eylemlerine ara verdiklerini açıkladı.

13.11.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçiler, çalıştıkları şirkete kayyum atanması nedeniyle eylemlerine ara verdiklerini açıkladı.

Bir ay önce üretimi durdurulan ve 4 aydır maaşlarını alamayan SİDEMİR işçileri şirkete kayyum atanması nedeniyle eylemlerine bir süre ara verdiklerini açıkladı. Kent meydanında toplanan yaklaşık 200 kişilik işçi grubu adına açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, "Yapmış olduğumuz haklı mücadelenin sonucunda kamuoyuna yeterince sesimizi duyurduk ve çalışan arkadaşlarımızın sorununu çözmek için önümüzdeki hafta mahkeme heyetinin atamış olduğu kayyum heyetiyle bir araya geleceğiz. İnşallah kayyum heyetinden bir netice alırız ve bu arkadaşlarımız rahatlar, evlerinin geçimini sağlayacak bir ücretle işlerini tekrar kazanırlar" dedi.

Başlattıkları mücadelenin iyi bir sonuç getirmesini temenni eden Erturhan, "Salı günü kayyum heyeti ve işveren ile bir araya gelerek onlarla konuşacağız taleplerimizi ileteceğiz, inşallah bu arkadaşlarımız için hayırlı bir netice çıkar. Evlerimize mutlu döneceğimize inanıyoruz "diye konuştu.

Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle için eylem yapan ve caddeyi trafiğe kapattıkları gerekçesiyle polisin müdahalesiyle karşı karşıya kalan işçilerin açıklamasında polis, çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sidemir İşçileri Eylemlerine Ara Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement