Sidemir İşçilerini 4 Saat Sonra Çatıdan CHP'li Vekil İndirdi - Son Dakika
Güncel

Sidemir İşçilerini 4 Saat Sonra Çatıdan CHP'li Vekil İndirdi

Sidemir İşçilerini 4 Saat Sonra Çatıdan CHP\'li Vekil İndirdi

Sivas Demir-Çelik İşletmeleri’nde (SİDEMİR) çalışan ve 4 aydır ücretlerini alamadıkları için 5 katlı binanın çatısına çıkarak eylem başlatan işçiler, 4 saat sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız tarafından ikna edilerek çatıdan indirildi.

20.11.2015 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Demir-Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve 4 aydır ücretlerini alamadıkları için 5 katlı binanın çatısına çıkarak eylem başlatan işçiler, 4 saat sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız tarafından ikna edilerek çatıdan indirildi.

SİDEMİR'de çalışan ve 4 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçiler bugün saat 15.00 sıralarında Çelik-İş Sendikası'nın bulunduğu 5 katlı binanın çatı katına çıktı. Polislerin çatıdan inmeye ikna edemediği 20 işçi havanın soğumasına ve kararmasına rağmen eylemlerine devam etti. Eylem boyunca itfaiye ekipleri binanın çevresine şerit çekerek, şişme branda açarak, güvenlik önlemi aldı. Eylem sırasında vatandaşlar ile işçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. 4 saat süren eylemin ardından sendikaya gelen CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız işçileri ikna ederek çatıdan inmelerini sağladı.

Sendika binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ali Akyıldız, işçilerin yanında olduğunu belirterek, haklı durumdayken haksız duruma düşmemeleri konusunda uyararak, " Kurban Bayramı'nda bugüne kadar alın teri mücadelesi veren, emek mücadelesi veren, çocuklarının nafakasını götürmek için mücadele veren demir çelik işçilerinin sonuna kadar yanındayım. Bu mücadele bir hak arama mücadelesidir" dedi.

İşçileri meclise davet eden Akyıldız, "Başbakan ve ilgili bakanla bu konuyu konuşalım bu konunun çözümünü yasal meşru zemin içerisinde bulmaya çalışalım. Tabi sonuna kadar eylem yapmakta haklılar ama öncelikle bizim derdimiz üzüm yemek olmalı. 3.5 aydır, 5.5 aydır, 8 aydır maaş alamayan farklı kademelerde çalışmış kardeşlerimiz var. Pazar günü mecliste arkadaşlarımızla buluşacağız. Sorunun çözümü noktasında girişimlerde bulunacağız. İpek Koza'ya kayyum atayan devlet buraya da haklı olarak el koyarak yönetsel anlamda bir kayyum heyetine teslim ettikten sonra çözümü birlikte bulacağız diye önereceğiz" diye konuştu.

Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan ise işveren ile görüştüklerini ifade ederek, "Günü birlik eylemler yaptık. Haklı mücadelemizde bir kazanımlar elde etmeye çalıştık. Ama işveren hiçbir adım atmadı. Bugün geldiğimiz noktada işveren bize sözlü olarak bildirisi iş akdimizin fesih edileceği, fabrikanın kapatılacağını bildirdi. Buraya 11-12 yıl emek verdik. Bu emek bir çırpıda harcanmasın. Biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sidemir İşçilerini 4 Saat Sonra Çatıdan CHP'li Vekil İndirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement