Sidemir Kapandı, İşçiler Mağdur - Son Dakika
Güncel

Sidemir Kapandı, İşçiler Mağdur

Sidemir Kapandı, İşçiler Mağdur

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve 6 aydır ücretlerini alamayan işçiler adına açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, "İşveren fabrikayı kapatma kararı aldı.

15.02.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve 6 aydır ücretlerini alamayan işçiler adına açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, "İşveren fabrikayı kapatma kararı aldı. Arkadaşlarımız ciddi şekilde mağdur" dedi.

SİDEMİR'de çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle yaklaşık 3 ay önce başlattıkları eylemleri haftalarca sürdüren demir çelik işçileri, Sivas milletvekillerinin girişimleriyle işverenle anlaşarak geçtiğimiz Aralık ayı sonunda yeniden çalışmaya başladı. Ancak işletmenin borçları nedeniyle geçtiğimiz günlerde fabrikanın kapatılmasına karar verildi. Konuyla ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, "Biz fabrikamızın Sivas'ta kalması için sendika olarak çalışan arkadaşlarımızla beraber mücadele verdik. Geçtiğimiz aylarda yine benzer sıkıntılar yaşadık. Arkadaşlarımız maaş alamadı, eylemler yaptık. Sağolsunlar CHP ve AK Partili bazı milletvekillerini girişimleriyle işverenle anlaştık, tekrar işimize döndük. Ama ciddi bir şekilde borçlanmadan dolayı işveren bu fabrikayı bir türlü çalıştıramıyor. Bu süreçte de çalışanlara maaşlarını dahi ödeyemiyor. Elektriğini, doğalgazını ve diğer firmalara olan borçlarını ödeyemiyor. İşveren anlaşmış olduğu kurumlarla sözleşmesini feshetti. ve fabrikayı kapatma kararı aldı" dedi.

"HER İŞÇİNİN 50 BİN LİRA ALACAĞI VAR"

Şubat ayının 10'u itibariyle tüm işçilere çıkış verildiğini belirten Erturhan, çalışanların ve fabrikanın kaderine terk edildiğini belirterek, "Maalesef Sivas bunun hesabını ödeyecek. Hem nüfusla ödeyecek, hem işsizlikle ödeyecek. Şu anda işverenle görüşmelerimiz sürüyor. Çalıştırmayı kesinlikle düşünmüyorlar. Arkadaşlarımız ciddi şekilde mağdur. İçeride bazı arkadaşlarının en az 6 maaş alacağı var. Tazminatla birlikte her bir üyemizin 50 bin liraya yakın alacağı var. İşveren bunları hemen ödeyeceğine dair bir şey de söylemedi. Ne olacağımız belli değil. Siyasilerin ve Sivas'ın önde gelen insanlarının fabrikayı yeniden şehre kazandırmak adına bir toplantı yapmasını ve bu sorunun çözümü için bir adım atmalarını bekliyoruz. Arkadaşlarımız maddi olarak zor durumdalar. Çıkışları resmi olarak elimize geçtiği zaman bizim yapabilecek hiçbir şeyimiz kalmıyor. Başka işlere bakacağız. Kimimiz limon satacağız, kimimiz simit satacağız. Kaybeden işçi gibi görünse de asıl kaybeden Sivas oldu" dedi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sidemir Kapandı, İşçiler Mağdur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
    17:39 Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen IPARD III Hibe Destek Programı bilgilendirme seminerinde, çiftçilere gelir sağlamak amacıyla desteklerin verildiği belirtildi. Kaymakam Enver Yılmaz, destek alabilmek için koşullara uygun olmanın ve projelerde hassasiyet göstermenin önemine vurgu yaptı. Seminerde ayrıca TKDK iletişim uzmanı Gülay Kural, çeşitli sektörlerde desteklenen konular hakkında bilgi verdi.

  • Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı
    17:38 Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı

    Çerkeş köyünde yaşayan Salih Ç. (54), evinin önünde düşerek başını beton zemine çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine köye sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Bayat Devlet Hastanesine kaldırılan Salih Ç, buradaki müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

  • Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı
    17:37 Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı

    Elazığspor, 3Gen Holding firmasının iflasının ardından isim sponsoru olarak Çimentaş'ı seçti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun onayıyla Elazığspor'un yeni adı resmen Çimentaş Elazığspor oldu. Otobüsün de yeni isimle giydirilme işlemlerine başlanılacak.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.

  • Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı
    17:34 Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı

    Çorum'un Osmancık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Orhan T. (34) idaresindeki otomobil tarlaya devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Fatma T. (34), Beyza Y. (24) ve Ceyhan Y. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

  • Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi
    17:34 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunun hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aklıselim bir karar alması gerektiğini belirtti. Arat, Türk futbolunun kritik bir virajda olduğunu ve seçimin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Aday olacak kişilerin tarafsızlık sözü vermeleri gerektiğini ifade eden Arat, Türkiye'nin daha iyi bir futbol yönetimine layık olduğunu dile getirdi.

  • Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı
    17:33 Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

    Yalova'da gerçekleştirilen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yürüyüş, tören ve konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Yalova'nın turizm potansiyeli ve eksiklikleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

  • NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor
    17:33 NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor

    NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı olan 'Deniz Kalkanı', 13 ülkeden onlarca savaş gemisi ve binlerce askerin katılımıyla 8 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Tatbikat, Karadeniz'deki güncel risk ve güvenlik tehditleri göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor ve denizde arama-kurtarma faaliyetleri, yasa dışı faaliyetlerle mücadele ve deniz trafiğinin kontrolü gibi hedefleri içeriyor. Romanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Moldova, Hollanda, Polonya, Portekiz, Türkiye ve ABD'nin katıldığı tatbikat, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi
    17:33 Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi

    Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kazan üretim fabrikasında temizlik yaparken azot gazından zehirlenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve ambulanslar sevk edildi. İşçilerden birinin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesindeki gençlere destek mesajı verdi
    17:32 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesindeki gençlere destek mesajı verdi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesinde düzenlenen bir programa telefonla bağlanarak sınavlara hazırlanan gençlere destek mesajı verdi. Bakan Bak, gençlere spor aktiviteleri, burs ve barınma konularında her zaman destek olduklarını belirtti ve sınavlarda başarılar diledi. Programda ayrıca öğrencilere sınavlara hazırlık süreci, verimli çalışma yöntemleri ve sınav stresini yönetme konularında bilgiler aktarıldı.


Advertisement