Şifa'da İki Kutlama Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Şifa'da İki Kutlama Bir Arada

Şifa\'da İki Kutlama Bir Arada

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun tekniker adayı öğrencileri Sağlık Teknikerleri Günü'nde beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attılar.

14.04.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun ilk öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımlarını attılar. Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Yerleşkesi'nde düzenlenen törene Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Türkiye'nin sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi, diğer üniversitelerden farklı olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da dahil tüm öğrencilerine beyaz önlük giydiren tek üniversite olarak dikkat çekiyor.

Törenin ilk konuşmasını yapan Şifa Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız, önlük giyme töreni için Sağlık Teknikerleri Gününü seçtiklerini belirterek, "Hem Sağlık Teknikerleri Gününüzü tebrik edelim hem de sizlere beyaz önlüklerinizi giydirelim istedik. Şifa Sağlık Hizmetleri MYO olarak bugün ilkleri yaşıyoruz. İlk öğrencilerimize mesleğe adım atmanın simgesi olarak beyaz önlüklerini giydiriyoruz. Bu heyecanlarını paylaşıyor ve hepsini gönülden tebrik ediyorum. Sağlık oldukça zor; ancak zorluklarının yanında maddi ve manevi kazancı yüksek olan bir meslektir. Mesek hayatında muhattaplarınız hastalar ve hasta yakınları olacak. Bu insanlar oldukça kırılgan olabiliyorlar, empati kurarak her hastayı kendi anne-babanız, kardeşiniz bilerek onlara sabırla yaklaşmalı ve daima gülümsemelisiniz" dedi.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım İntepe de beyaz renginin sembolize ettiği kavramlara dikkat çekti. Beyaz önlüğün caka satma vesilesi değil, bir sorumluluğun göstergesi olduğunu anlatan İntepe, toplumsal iletişimde de renklerin özel anlamları olduğunu kaydetti. Beyaz önlüğün topluma; 'bu önlüğü giyen kişi, yapacağı iş için özel eğitim almıştır, bu konuda yetkindir, sorumludur ve bu görevi yerine getirmeye hazırdır' mesajı ilettiğini belirten İntepe, "Beyaz önlük aynı zamanda hijyeni temsil ettiği gibi ahlaki temizliği de temsil eder. Toplumda her zaman kötü ahlak sahipleri kınanır ancak bu kişi sağlıkçı ise iki kez kınanır" dedi.

"EN İYİ EĞİTİMİ VERMEK İÇİN HER İMKANA SAHİBİZ"

Konuşmasında öğrencilere çok iyi bir eğitim almalarını tavsiye eden Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş de Şifa Üniversitesi'nin bunun için her türlü imkana sahip olduğunu söyledi. Şifa Sağlık Grubu'nun 1983 yılında 5-10 odalı bir poliklinikle hizmete başladığını hatırlatan Prof. Dr. Ateş, "Bugün 800 yatakla hizmet veren, sene sonu itibariyle 2200 çalışanı, 400 civarında doktoru, Ekim ayında kayıt olacaklarla birlikte 2000 öğrenciye hizmet verecek olan Türkiye'nin ilk tematik üniversitesinde okuyorsunuz. Şifa Sağlık Grubu, işe 100 metrekare ile başlamış, inşallah sene sonu itibariyle 100 bin metrekare kapalı alana ulaşmış olacağız. Tüm öğrencilerimiz için hem eğitim hem de istihdam noktasında her türlü imkanı hazırlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. Bu amaçla Bornova'da Türkiye'nin en büyük sağlık kampüsünün inşaatının devam ettiğini de hatırlatan Prof. Dr. Ateş, "Bu üniversite en iyi eğitimi alacağınız, en güzel şekilde mesleğinizi uygulayacağınız bir üniversitedir. Bütün üniversiteler başımın tacıdır ama talebeye düşen öğretim üyesi sayısına, yatak sayısına baktığınızda bulunduğunuz üniversite istatistiksel olarak kendi alanında açık ara Türkiye'deki iyi üniversitedir" dedi.

Konuşmaların ardından önlük giyme törenine geçildi. İlk olarak Anestezi, Fizyoterapi, Odyometri, Ağız ve Diş Sağlığı, Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği, Elektronörofizyoloji, Optisyenlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ile Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği bölümlerinin birincilerine Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ve fakülte dekanları tarafından temsili olarak beyaz önlükleri giydirildi. Ardından da tüm öğrenciler ilk kez giydikleri beyaz önlükleri ile fotoğraf çektirdiler.

Foto altı: Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, güz dönemi okul birincisi Serap Gökmen'e beyaz önlüğünü giydirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şifa'da İki Kutlama Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement