Şifa Üniversitesi Doluluk Oranıyla İlk 5'te - Son Dakika
Güncel

Şifa Üniversitesi Doluluk Oranıyla İlk 5'te

Şifa Üniversitesi Doluluk Oranıyla İlk 5\'te

Şifa Üniversitesi, Türkiye'de eğitim veren 181 üniversitenin içinde yüzde yüz doluluk oranına sahip olan beş üniversiteden biri olmayı başardı.

31.07.2014 15:55  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başarılı öğrencilerin tercihinde ilk sıralarda yer alan Şifa Üniversitesi, Türkiye'de eğitim veren 181 üniversitenin içinde yüzde yüz doluluk oranına sahip olan beş üniversiteden biri olmayı başardı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı başarı sıralamalarında ilk sıralarda yer alan Şifa Üniversitesi bu yıl da öğrencilerin öncelikli tercihi oldu. Üniversite 2014 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, "Önceki 2 yılda tıp, hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik bölümlerinde Türkiye 1.'si, diş hekimliğinde Türkiye 2.'si olan üniversitemiz, bu yıl da yüzde 100 doluluk oranıyla hemşirelik, beslenme ve diyetetik bölümlerinde Türkiye 1.'si, tıp, diş hekimliği, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinde ise Türkiye 2.'si olarak geleneksel başarısını sürdürdü" dedi.

Türkiye Tabipler Vakfı (TÜTAV) birliği tarafından sağlık alanında eğitim vermek ve istihdam sağlamak amacıyla kurulan üniversitenin en büyük başarısını vakfa bağlayan Ateş, "TÜTAV ve bünyesindeki sağlık kuruluşlarının 35 yıllık deneyimi, kadrosu ve teknolojik altyapısı üniversitemize aktarılmıştır. Şifa Üniversitesi ülkemizde sağlık temasıyla yola çıkan ilk branş üniversitesi. Dolayısıyla bundan sonraki büyüme potansiyelinde sağlıkla alakalı alanları hayata geçireceğiz. 2011-2012 öğretim yılında 3 fakülte ile başladığımız üniversitemizde bugün 30 programla eğitime devam ediyoruz" diye konuştu.

1 ÖĞRETİM ÜYESİNE 3 ÖĞRENCİ

Şifa Üniversitesini öğrencilerin hasbelkader tercih etmediğini aktaran Ateş şöyle konuştu: "Öğrencilerin yüzde 66'sı ilk üç tercihinde okulumuzu yazıyor. Şifa Üniversitesi 13 sağlık kuruluşu, 800 yatak kapasitesi, yılda ortalama 1,5 milyon hasta tedavisi ile öğrencilerine çok önemli sağlık uygulama olanakları sağlamaktadır. Tüm branşlarda verilen sağlık hizmetleri, deneyimli akademik kadro ve teknolojik altyapı zenginliği desteği ile öğrencilerine ayrıcalıklı bir eğitim fırsatı sunmaktadır. Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezi Türkiye'deki JCI akreditasyonlu 6 uygulama ve araştırma hastanesinden biridir. Şifa Üniversitesi öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısında Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında 1., tüm üniversiteler arasında ise 2. sırada yer almaktadır."

YURT DIŞI STAJ OLANAĞI

Üniversitenin Amerika ve Avrupa'nın saygın üniversite ve sağlık kuruluşlarıyla yaptığı anlaşmalarla çok çeşitli yurt dışı staj olanakları sağladığını da aktaran Ateş, yurtdışı staj programlarına katılan öğrenci sayısının da 63 olduğunu belirtti.

4 YIL BOYUNCA İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Üniversitede hazırlık eğitiminin olmadığını vurgulayan Ateş, "Öğrencilerimiz yoğunlaştırılmış, tüm yıllara yayılmış haftalık 6 ile 10 saatlik bir İngilizce eğitimi almaktadırlar. Bu dil programları da yabancı ve Türk hocalarımız eşliğinde yıllık aktif ve interaktif 200 saatlik birebir oturumlarla gerçekleştirilmektedir" şeklinde konuştu.

Ateş, üniversitenin henüz 4. eğitim yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile lisansüstü eğitimi için açtığı 7 yükseklisans ve 6 doktora programı ile alandaki iddiasını ortaya koyduğunu ifade etti.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Ateş sözlerini şöyle sürdürdü: "Şifa Üniversitesi öğrencileri, Şifa Üniversitesi Hastane ve Polikliniklerinde Şifa Üniversitesi personeline sağlanan tüm imkan ve indirimlerden aynen yararlanabilmektedirler. Şifa Üniversitesi Hastanelerinde öğrencilerimiz SGK kapsamında hiçbir fark ödemeden tedavi hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Ayrıca Şifa Üniversitesi öğrenci velileri de kendilerine verilen Şifa Üniversitesi Veli İndirim Kartı ile Şifa Üniversitesi Hastanelerinde yüzde 15 indirimle sağlık hizmeti alabilmektedirler. Şifa Üniversitesi ayrıcalıklı burslarıyla her seviyedeki öğrencinin eğitimine destek veriyor. Öğrencilerinin yüzde 69'una burs imkanı sunan bir üniversite olarak Şifa Üniversitesi başarıları ödüllendiriyor." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şifa Üniversitesi Doluluk Oranıyla İlk 5'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.


Advertisement