Şifalı Gebere Turşusu İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Şifalı Gebere Turşusu İlgi Görüyor

Şifalı Gebere Turşusu İlgi Görüyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde Burcu Avcı’nın satışını yaptığı gebere turşusunun çok sayıda hastalık için yararlı olduğu söyleniyor.

29.06.2014 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde Burcu Avcı'nın satışını yaptığı gebere turşusunun çok sayıda hastalık için yararlı olduğu söyleniyor.

Ayvacık'ın turistik Yeşilyurt köyünde sucuk çeşitlerinden karadut lokumuna kadar değişik yiyecekler satan Burcu Avcı, gebere turşusunun da büyük ilgi gördüğünü anlattı. Kaz Dağları'ndan topladıkları gebere (kapari) bitkisinin tomurcuklarını belli işlemlerden sonra turşu haline getirdiklerini bildiren Burcu Avcı, "Özellikle Avrupa ülkelerinden gelen turistler bu gebere tursuna büyük ilgi gösteriyorlar. Gebere turşusu, sindirim yolu rahatsızlıklarından idrar ve balgam söktürmeye kadar değişik yararları bulunuyor. Ayrıca insanı felçten koruyan bir özelliği var. Ülser ve gut hastalığının tedavisinde de faydalı bir ürün. Faydaları satmakla bitmez. Şişesini 7 buçuk liradan satıyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şifalı Gebere Turşusu İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement