"Şifo" Gençlerbirliği'ne de Şifa Oldu - Son Dakika
Spor

"Şifo" Gençlerbirliği'ne de Şifa Oldu

"Şifo" Gençlerbirliği\'ne de Şifa Oldu

Gençlerbirliği ile ilk 4 maçını kazanan teknik direktör Mehmet Özdilek'in performansı, 2008 2009 sezonunda Medical Park Antalyaspor'daki başarısını akıllara getirdi Kırmızı beyazlı takımın t...

13.11.2013 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA SAMUR - Gençlerbirliği'nde teknik direktörlüğü görevine başladıktan sonra yeni takımının başında sahaya çıktığı 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Mehmet Özdilek'in bu başarısı, 2008-2009 sezonunda Medical Park Antalyaspor'daki performansını akıllara getirdi.

Teknik direktörlük kariyerine 2004-2005 sezonunda Malatyaspor'da başlayan ve Sarıyer ile Yakacıkspor'da görev aldıktan sonra Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcılığını yapan "Şifo" lakaplı Mehmet Özdilek, 2008-2009 sezonunun 9. hatasında zor günler geçiren Medical Park Antalyaspor ile anlaşmıştı.

Spor Toto Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun 8. haftası sonunda aldığı 2 beraberlikle 17. sırada yer alan Akdeniz temsilcisinde teknik direktörlük görevine getirilen Mehmet Özdilek, ilk karşılaşmasında Mesut Bakkal yönetimindeki şimdiki takımı Gençlerbirliği'ni Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 2-1 yenerek, 6 haftalık yenilmezlik serisi yakalamıştı.

Gençler'de de aynı başarıyı yakaladı -

Medical Park Antalyaspor ile 5 sezon süren beraberliğini sonlandıran "Şifo" Mehmet, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav tarafından Ankara'nın Süper Lig'deki tek temsilcisinin zor durumuna çare olsun diye 9. hafta başkente getirildi.

Sezon başında eski futbolcusu ve kaptanı Metin Diyadin'e görevi veren İlhan Cavcav, ligde 8. hafta geride kalırken yalnızca 4 puan toplayabilen takımda operasyon yaparak, teknik heyet değişikliğine gitti.

Cavcav, Ankara'da oynanan ve Kasımpaşa'nın 3-1 kazandığı maçın ardından Diyadin ile yolları ayırırken, birçok ismin arasından Mehmet Özdilek'te karar kıldı ve takımı genç teknik adama emanet etti.

Ligin 9. haftasında deplasmandaki Sanica Boru Elazığspor maçında ilk kez sahaya çıkan Özdilek, arkaya arkaya aldığı 4 galibiyetle şimdiden Gençlerbirliği taraftarlarının gönlünü kazandı.

Açıklamaları da benzer

Antalyaspor teknik direktörü olduktan sonra aldığı galibiyetlerin ardından futbolcu grubuna güvenini gösteren ve "Elimde sihirli değnek yok" açıklamasını yapan Mehmet Özdilek'in Gençlerbirliği ile elde ettiği galibiyetlerin ardından da aynı ifadeleri kullanması dikkati çekti.

Medical Park Antalyaspor'un Gençlerbirliği ve Sivasspor galibiyetlerinin ardından "Elimde sihirli değnek yok ama bir şeyler değiştirebileceğimize inandığım için bu görevi kabul ettim. Oyuncularla bire bir görüşmeler yaptık. Oyuncuların kalitelerine karşın kendilerine güven sorunu vardı. Onlara ne kadar iyi olduklarını anlattık" açıklamasını yapan Özdilek, başkent temsilcisinin teknik direktörü olarak kazanılan 2 maçın ardından da neredeyse aynı ifadeleri kullandı.

"Şifo" yönetiminde Spor Toto Süper Lig'de sırasıyla Elazığspor'u (2-1), Eskişehirspor'u (2-0) ve Trabzonspor'u (3-2) yenen Gençlerbirliği, 11. hafta geride kalırken, 4 galibiyet, 1 beraberlikle topladığı 13 puanla 12. sırada yer alıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Şifo' Gençlerbirliği'ne de Şifa Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement