Şifrenizi Çalmaya Çalışıyorlar!" - Son Dakika
Teknoloji

Şifrenizi Çalmaya Çalışıyorlar!"

Şifrenizi Çalmaya Çalışıyorlar!"

ABD'li birkaç gazeteci ve profesör, Gmail hesaplarını açtıklarında, çok az kişinin gördüğü bu garip mesajla karşılaştılar!

24.11.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google, önde gelen ABD'li gazetecileri ve profesörleri devlet destekli hack saldırılarına karşı dikkatli olmalarına karşı uyardı.

İddialara göre Gmail hesabı saldırı altında olan kişiler arasında Nobel Ödüllü ekonomist ve New York yazarı Paul Krugman, Standford Üniversitesi profesörü ve eski ABD diplomatı Michael McFaul, GQ muhabiri Keith Olbermann ve fazlası var. Saldırıya uğrayan kişiler tarafından yapılan paylaşımlarda Google'ın gösterdiği uyarıları görmek mümkün.

Google'ın gösterdiği uyarı, Türkçesiyle şöyle: "Uyarı: Google, hükümet destekli saldırganların parolalarınızı çalmaya çalıştığını algılamış olabilir." Uyarı, hesabı daha güvenli hale getirmeye yönelik tavsiyeler içeren bir bağlantı da sunuyor.

Bir Google yetkilisi, bu uyarıların Google tarafından bilerek geç gösterilebileceğini vurguladı. Bunun nedeni, Google'ın saldırıları algılama yönteminin kolayca çıkarılmasını engellemek. Bu gecikmeler, sadece saldırı denemelerini kapsıyor; yani hesabın ele geçirilmesi durumlarını içine almıyor.

Dolayısıyla bu saldırıların yeni değil, geçtiğimiz ay yaşanan hack saldırılarıyla ilgili olma olasılığı var.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Şifrenizi Çalmaya Çalışıyorlar!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement