Sığacık'ta 220 Ev Turizme Kazandırıldı - Son Dakika
Yerel

Sığacık'ta 220 Ev Turizme Kazandırıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Sığacık geliştikçe, belli bir noktaya geldikçe, bu kalkınmayı daha net göreceğiz"

18.10.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sığacık geliştikçe, belli bir noktaya geldikçe, bu kalkınmayı daha net göreceğiz" dedi.

Kocaoğlu, Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık'ta yenilenen 220 ev nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yerel kalkınmayı gerçekleştirmek için sanayisinden turizmine, eğitiminden kültür sanatına, hizmet sektöründen tarihi mekanların ayağa kaldırılmasına kadar bir çok alanda çalıştıklarını kaydetti.

Yerel kalkınmanın en iyi örneklerinden birisini Seferihisar'da hayata geçirdiklerini belirten Kocaoğlu, "Bu projenin yaşaması, sahiplenilmesi için bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz. Sığacık geliştikçe, belli bir noktaya geldikçe, bu kalkınmayı daha net göreceğiz. 'Yavaş şehir' felsefesinin sürdürülebilmesi için bisiklet yolunun tesis edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarına başladık" dedi.

Kocaoğlu, Yarımada Kalkınma Planı'nın stratejisinin tamamlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz 10 tane öncelikli konuyu belirledik. Belediye başkanları ve ilgililerle çalışma toplantısı düzenleyeceğiz. Önümüzdeki hafta bununla ilgili bir çalışma toplantısı yapacağız ve bunu taslak olarak kentimizin kanaat önderlerine sunacağız. Sonrasında harekete geçeceğiz. Aynı ekip Gediz, Menemen ve Menderes Havzası'nı planlayacak. Akla ve bilime dayanan yol haritasıyla kentimizi, bölgemizi, ilçelerimizi, köylerimizi kalkındırmaya çalışıyoruz."

İzmir'in başarılı olabilmesi için önünde hiçbir engel olmadığını bildiren Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir, 2011 yılında dünyanın en hızlı büyüyen kentlerinden biri seçildi. Laf olsun diye değil. Bu kent ürettiği için seçildi. 2012 yılında bu kentin belediye başkanı laf olsun diye 'ayın belediye başkanı' seçilmedi. Bu kentin belediye başkanı, 2014 yılında 2 bin metropol içerisindeki yarışta ilk 25'e kalıp laf olsun diye dünya kamuoyunda gündeme gelmedi. Kentli ile birlikte bunlar yapıldığı için geldi. Katılımcı yönetim anlayışı ile bu kent kalkındığı için geldi. Önümüzde engel yok, finansman, güven problemi yok. Her şeyimiz var."

Kocaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ve bayrağı altında birlik ve beraberlik içinde kenetlenmek zorunda olduklarını belirterek, "Hiçbir ülkenin kendisinden başka dostu yoktur. Hiçbir ülkeyi kendi vatandaşından gayrisi koruyamaz. İnanç, etnik köken ayrımı yapmadan, 77 milyon vatandaşımız birbirine sımsıkı sarılmalı ve üzerimizde oynanmak istenen oyunlara 'dur' demeliyiz. Tüm İzmirli hemşerilerimizi de duyarlılığa davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sığacık'ta 220 Ev Turizme Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement