Sigara Kullanan Çocuğu Ünlü İsimler de Etkileyemedi - Son Dakika
Güncel

Sigara Kullanan Çocuğu Ünlü İsimler de Etkileyemedi

Sigara Kullanan Çocuğu Ünlü İsimler de Etkileyemedi

Maltepe’de öğrenciler için ‘madde bağımlılığı ve sigaraya karşı’ tiyatro oyunu oynandı.

15.10.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe'de öğrenciler için 'madde bağımlılığı ve sigaraya karşı' tiyatro oyunu oynandı. Oyun öncesi Levent Üzümcü, Cem Davran ve Rojda Demirer gibi oyuncular sigarayla ilgili anılarını anlatarak öğrencilere çeşitli uyarılarda bulundu. 8 senedir sigara içtiğini söyleyen 15 yaşındaki öğrenci ise sigara içmenin kendi kararı olduğu için oyundan çok etkilenmediğini söylemesi dikkat çekti.

Madde bağımlılığı ve uyuşturucu karşıtlığı konusunda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak için, Prof. Dr. Üstün Dökmen danışmanlığında hazırlanan ve Dersu Yavuz Altun tarafından yazıp yönetilen "Çalıntı Düşler" adlı tiyatro oyunu Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde oynandı. 9'uncu sınıflar için ele alınan oyunu izlemeye gelenlerin arasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tiyatro ve dizi film oyuncularından Levent Üzümcü, Cem Davran ve Rojda Demirer de yer aldı. Tiyatro oyununda bağımlılığın ve sigara kullanımının zararları anlatılırken, ünlü isimler de sigarayla ilgili anılarını anlattı.

Zararlı maddelerin önüne geçmek için ilçede çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyleyen projenin destekçilerinden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, öğrencilere bütün okulların önünde zabıta ekiplerinin sabah saat 07.00-17.00 saatleri arasında görev yapacaklarının müjdesini verdi. Kılıç, kulların önünde uyuşturucu, bonzai gibi zararlı maddeleri satanları da zabıta ve polis ekiplerine söylemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

"BAŞLADIĞIM GÜNE LANET OLSUN"

16 yaşında arkadaşlarının zoruyla sigara içmeye başladığını daha sonra da bırakıp başladığını şimdi de 12 yıldır sigara içmediğini söyleyen tiyatro ve oyuncu Levent Üzümcü, "Başladığım güne lanet olsun demişliğim çok vardır" dedi. Üzümcü, sokağın her zaman 'cız' olduğunu öğretilmesi ve öğrenilmesi gerekildiğini vurguladı.

Dün akşam oyunu olduğu için yorgun olduğunu dile getiren tiyatro ve oyuncu Cem Davran da, "Kötü şeyler yapmayın ve kötü şeylere girmeyin" tek cümlesiyle çocukları kahkahaya boğdu.

Oyuncu Rojda Demirer ise hayatı boyunca hiç sigara içmediğini söyleyerek anılarını anlattı.

"ARKADAŞLARIM BIRAKSA BEN DE BIRAKIRIM"

Tiyatro bitimi sonrası bazı çocuklar çok etkilendiğini dile getirirken bazıları da etkilendikleri halde kullandıkları zararlı maddelerden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Hafzanur Sancaktutan isimli öğrenci, "Tek kaybettiğimiz aslında bedenimiz değil, sağlığımız ve ailemiz de. Onları kaybetmemek için daha bilinçli ve daha iyi davranışta bulunmamız lazım" diye konuştu.

8 senedir sigara kullandığını söyleyen 15 yaşındaki Diyancan Aktürk, "Tiyatro oyunundan etkilendim. Madde içirmeyin. İçen anneniz babanız olsa bile içiyorlarsa şikayet edin yanlış şeyler bunlar. Tiyatroyu izlerken de tüylerim diken diken oldu ancak kendi kararım olduğu için çok etkilenmedim" dedi.

"Sigara mutlu ediyor beni" diyen Aktürk, "Zor günde arkadaş gibi oluyor. Çevremdeki insanlar da içiyor. Bırakmaya çalışsam da yanımdakilerden dolayı etkileniyorum. Onlar bıraksa bende bırakırım. Beraber büyüdüğüm insanlar olduğu için çevremi ve arkadaş ortamımı değiştiremiyorum" diye konuştu.

Öte yandan 2011 yılından bu yana oynanan 'Çalıntı Düşler Oyunu', Türkiye genelinde 300 binin üzerindeki öğrenciye ulaştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sigara Kullanan Çocuğu Ünlü İsimler de Etkileyemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement