Sigara Yasağına Uymayanlar "Whatsapp Hattına" Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Sigara Yasağına Uymayanlar "Whatsapp Hattına" Yakalandı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine yönelik uygulamaya konulan "Whatsapp Sigara İhbar Hattı"na 2 ay içinde 632 başvuru yapıldığını belirtti.

06.05.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine yönelik uygulamaya konulan "Whatsapp Sigara İhbar Hattı"na 2 ay içinde 632 başvuru yapıldığını belirtti.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, sigara içilmesi yasak olan mekanlarda denetimi artırmak için mart ayı başında "Whatsapp İhbar Hattı" kurulduğunu hatırlatarak, sigara yasağıyla halk sağlığının korunmaya çalışıldığını ve sigara içenlerin içmeyenlerin sağlığına zarar vermelerinin engellenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Halk sağlığını yakından ilgilendiren tütün mamullerinin kullanımı ile mücadeleye vatandaşların da dahil edildiği ihbar hattı uygulamasına 2 aylık dönemde 632 başvuru yapıldığını kaydeden Vali Düzgün, 4207 sayılı "Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun" gereği sigara içilmesi yasak olan mekanlara yönelik denetimlerin Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü anlattı.

Düzgün, "Whatsapp İhbar Hattı"na gelen mesajların büyük bir kısmının sigara bırakma, Whatsapp'tan nasıl ihbar yapılacağı ve uygulamadan dolayı teşekkür iletmek amaçlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Değerlendirmeye alınan 17 ihbarda iki işletme ve iki vatandaşa kapalı alanda sigara içilmesi dolayısıyla toplam 4 bin 210 lira idari para cezası uygulanmıştır. Vatandaşlarımızın uygulamayı öğrenmesi ve benimsemesi ile birlikte trafik suçlarındaki ihbar hattında olduğu gibi bu uygulamada da verimliliğin artacağına inanıyorum. Ayrıca 2016 yılının ilk dört ayında Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 16 bin 76 denetimde 228 kişi ve 102 işletmeye toplam 192 bin 386 lira idari para cezası uygulanmıştır."

Vali Düzgün, "Whatsapp İhbar Hattı"na yapılacak başvuruların sigara içilmesi yasak olan mekanlara yönelik olduğuna işaret ederek, vatandaşların yasağın ihlal edildiğine şahit olmaları durumunda çektikleri görüntüleri "505 157 85 38" numaralı telefondan "Whatsapp İhbar Hattı"na iletebileceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sigara Yasağına Uymayanlar 'Whatsapp Hattına' Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement