Suriyeliler, Sığındıkları İlçenin Nüfusunu Geçti - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler, Sığındıkları İlçenin Nüfusunu Geçti

Suriyeliler, Sığındıkları İlçenin Nüfusunu Geçti

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Akçakale'ye sığınan Suriyelilerin sayısı ilçe merkezinde yaşayanların nüfusunu aştı.

23.12.2014 11:06  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale'deki Suriyelilerin sayısı ilçe merkezinde yaşayanların nüfusunu geçti.

Yaklaşık 29 bin kişinin yaşadığı Akçakale merkezde Suriyelilerin gelişiyle nüfus 2 katına yükseldi. Resmi kayıtlara göre, 36 bin 300 Suriyeli ilçede akrabalarının yanında veya kiraladıkları evlerde kendi imkanlarıyla yaşıyor. Ayrıca, ilçedeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde de yaklaşık 30 bin Suriyeli Türkiye'nin sağladığı imkanlarla hayatlarını sürdürüyor.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan olayların ardından ilçede hayatın tamamen farklılaştığını ancak ülkesinde zulme uğrayan sığınmacıların halkla olan akrabalık bağlarının bu acıların paylaşılmasını sağladığını söyledi.

SURİYELİLER, İLÇE NÜFUSUNDAN FAZLA

Kamp dışında 36 bin 300 Suriyeli'nin yaşadığını, bunun da ilçe merkezinden daha fazla bir nüfus olduğunu aktaran Fırat, yaklaşık 30 bin sığınmacıyı da çadır kente misafir ettiklerini ifade etti.

"EN UFAK BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIK"

İlçenin 60 bini aşkın Suriyeli sığınmacıyı ağırladığını vurgulayan Fırat, şöyle konuştu:

"Suriyelilerin gelişiyle merkez nüfusu ikiye katlanan ilçemizde en ufak bir sorunla karşılaşmadık. Bu nedenle Akçakaleli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Etkileşimin bu kadar kolay olmasında akrabalık bağlarının önemli bir rolü var. Hemşehrilerimin engin hoşgörüsü sayesinde sorunları aşıyoruz. Kamp dışındakilerin çoğunluğu da akrabalarının yanında veya kiraladıkları evlerde kalıyor."

"12 BİN ÇOCUK VE GENCE EĞİTİM İMKNI SUNULUYOR"

Fırat, aralarında memurların da bulunduğu gönüllü ekibin misafirlerin sorunlarını tespit ettiğini dile getirdi.

Çadır kentte yaşayan yaklaşık 12 bin Suriyeli çocuk ve gence eğitim imkanı sunduklarını anımsatan Fırat, kamp dışında yaşayan misafir öğrenciler için de 2 bin kişilik çadır okul açtıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeliler, Sığındıkları İlçenin Nüfusunu Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement