Sığınmacı Suriyeliler Psikolojik Desteğe İhtiyaç Duyuyorlar" - Son Dakika
Güncel

Sığınmacı Suriyeliler Psikolojik Desteğe İhtiyaç Duyuyorlar"

Suriyeli sağlık gönüllüsü ve İnsani İnşa Derneği Yayladağı Temsilcisi Ali Yasin, Suriye'deki iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların psikolojik açıdan zor bir süreç geçirdiklerini belirterek, "Sığınmacı Suriyeliler psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyorlar.

11.05.2016 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli sağlık gönüllüsü ve İnsani İnşa Derneği Yayladağı Temsilcisi Ali Yasin, Suriye'deki iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların psikolojik açıdan zor bir süreç geçirdiklerini belirterek, "Sığınmacı Suriyeliler psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyorlar." dedi.

Yasin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldan bu yana Suriye ve Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık ihtiyaçları konusunda çalışma yaptıklarını ifade ederek, bunu yaparken çarpıcı sonuçlara ulaştıklarını anlattı.

Suriye'de devam eden iç savaşta insanların insani yardıma muhtaç olduğunu anımsatan Yasin, "Bunların en başında da sağlık sorunları geliyor. Şu an Suriyeli muhaliflerin olduğu noktaların yüzde 70'inde hastane var. Ancak bunların yarısında imkanlar yeterli denebilir. Savaşta ölenlerin sayısı 500 bin olarak verilse de bu rakamın daha yüksek olduğunu tahmin ediyoruz. Suriye'de yaşanan dramdan kaçarak Türkiye'ye gelen tüm Suriyeli sığınmacılara sağlık ve psikolojik destek sağlanmalı." şeklinde konuştu.

Suriye'den gelen sığınmacıların tamamına yakınının ülkelerindeki savaşa tanık olduklarını ve yakınlarını kaybettiklerini dile getiren Yasin, başta sığınmacı çocuklar olmak üzere Türkiye'deki Suriyeliler'in psikolojik desteğe acilen ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Sığınmacı Suriyeliler arasında psikologların sayısının yetersiz olduğunu aktaran Ali Yasin, "Suriyeli sığınmacılara psikolojik destek anlamındaki açığın kapatılması için Suriyeli öğrencilere psikoloji ve tıp alanında daha fazla kontenjan verilmesi gerekli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sığınmacı Suriyeliler Psikolojik Desteğe İhtiyaç Duyuyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement