Sığınmacılara Yardımlar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Sığınmacılara Yardımlar Sürüyor

Sığınmacılara Yardımlar Sürüyor

Suriye'de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz kalmayan Karaköprü Belediyesi Suriye'den Suruç'a yerleşen mültecilere yardım elini uzattı.

23.11.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi önderliğinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kalan Suriyeli misafirlere ulaştırıldı.

Yaklaşık 20 gün önce "Karaköprü Yardımda Birleşsin" sloganı ile Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi önderliğinde başlatılan, belediye meclis üyelerinin eşleri ve kadın meclis üyeleri ile kurum müdürlerinin eşlerinin de içerisinde yer aldığı yardım kampanyasında toplanan malzemeler Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çadır kentlerde kalan Suriyeli misafirlere verildi.

Suruç'a gönderilen yardım kampanyasına; Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları İsa Kızıldemir, Hamdi Yazar, belediye meclis üyelerinin eşleri ile bayan meclis üyeleri ve kurum müdür eşleri katıldı.

Belediye hizmet binası önünde yardım konvoyunu uğurlayan Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi şunları söyledi: "Karaköprü Belediyemizin kadın komisyonu üyeleri meclis üyelerimizin eşleri ve benim eşim Sema Çiftçi hanımefendinin katkıları ile Suriye'den gelen misafirlerimiz için bir yardım kampanyası düzenlendi. Kamplarda kalan kardeşlerimizin ihtiyacını temin etmek için gerekli malzemeler hazırlanarak onlara ulaştırılacaktır."

ÇİFTÇİ HERKESİ YARDIMA ÇAĞIRDI

İçerisinde giyim, gıda, çocuk bezi, mama, ilaç, battaniye, yatak, halı ve kilimden oluşan yardım konvoyu Suruç'a doğru yolla çıktı. Suruç'ta misafirlerin bulunduğu kampa gelen yardım konvoyuna Suriyeli misafirler yoğun ilgi gösterdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi beraberindekilerle birlikte çadırda kalan Suriyeli misafirleri ziyaret ederek sohbet etti. Bayan Çiftçi, daha sonra yardımları kendi eliyle Suriyeli misafirlere dağıttı. Çadırda kalan bir aileyi ziyaret eden Bayan Çiftçi, henüz 3 aylık olan bir bebeği kucağına alarak sevdi. Çadır kentte bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Suriye'de insanlık dramının yaşandığını belirtti. Herkesi Suruç'ta kalan Suriyeli misafirlere yardım etmeye davet etti.

Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini diledi.

AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz ise, Karaköprü Belediyesinin yapmış olduğu örnek davranıştan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sığınmacılara Yardımlar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement