Sığınmacılardan Geriye Kalanlar - Son Dakika
Yerel

Sığınmacılardan Geriye Kalanlar

Sığınmacılardan Geriye Kalanlar

Türkiye'ye gelerek Ayvacık ilçesindeki zeytinlik ve dağlık alanlarda gizlenen sığınmacılar, bölgeden ayrılırken yaşam malzemelerini çevreye gelişigüzel bırakıyor.

30.09.2015 09:30  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerden binlerce kilometre yol katedip Türkiye'ye gelerek Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki zeytinlik ve dağlık alanlarda gizlenen sığınmacılar, bölgeden ayrılırken yaşam malzemelerini çevreye gelişigüzel bırakıyor.

Ülkelerindeki iç karışıklık veya savaşlardan kaçarak Avrupa'ya gitme hayaliyle eşleri ve çocuklarıyla Türkiye'ye gelen sığınmacıların yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli adasına geçme çabaları sürüyor.

Karayoluyla Ayvacık'a ulaşan sığınmacılar, kaçış için uygun koşulların oluşmasını zeytinlik ve dağlık arazilerde gizlenerek bekliyor. Yanlarında getirdikleri bez ve brandalardan kurdukları derme çatma çadırlarda geçici olarak barınan sığınmacılardan geriye kalan yaşam malzemeleri ise adeta kampları andırıyor.

Saklandıkları bölgelerden, hava koşulları ve insan kaçakçılarının organizasyonuna göre sırayla şişme botlarla Ege Denizi'ne açılarak Yunanistan'a ulaşmaya çalışan sığınmacılar, bazen günlerce Acıdere ve Yeşil Liman mevkilerinde konaklıyor.

Sığınmacıların gizlendiği bölgeler ise sağlıksız görünümleriyle dikkati çekiyor. Gelişigüzel kurulmuş çadırların yanı sıra günlük ihtiyaçların karşılanabilmesi için gerekli birçok ev eşyası, Yunanistan'a ulaşmak için kullanılan şişme botlar, bunlara ait motorlar ile pompalar da çevreye gelişigüzel bırakılıyor. Mutfak tüpü, çatal, bıçak, tabak, çaydanlık, tekerlekli sandalye, içme suyu, giyim eşyaları da sığınmacıların geride bıraktığı malzemeler arasında yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sığınmacılardan Geriye Kalanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement