Suriyeli Sığınmacının 'Umut Yolculuğu'ndan Geriye Kırık Aşk Hikayesi Kaldı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacının 'Umut Yolculuğu'ndan Geriye Kırık Aşk Hikayesi Kaldı

Suriyeli Sığınmacının \'Umut Yolculuğu\'ndan Geriye Kırık Aşk Hikayesi Kaldı

İzmir'in Dikili ilçesindeki mülteci faciasının ardından sahile vuran Suriyeli bir genç kıza ait günlük, sığınmacıların yaşadığı dramı gözler önüne serdi.

19.01.2016 11:52  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Dikili İlçesi'nden geçen 5 Ocak günü denize açılan ve fırtınada botları batan 31 mültecinin cansız bedeni sahile vurdu. Avrupa hayaliyle çıktıkları umut yolculuğunda canlarından olan sığınmacıların yürek burkan hayat hikayelerine de bir yenisi eklendi. Facianın hemen ardından sahile vuran Suriyeli bir genç kıza ait olan günlük, batı dünyası için sayı ve istatistikten ibaret sığınmacıların umutları, acıları, hayal kırıklıkları, aşklarıyla insan olduğunu bir kez daha hatırlattı.

EN BÜYÜK MÜLTECİ FACİALARINDAN BİRİ

Ege Denizi'nde son yılların en büyük mülteci facialarından biri geçen 5 Ocak günü yaşandı. Dikili Salihleraltı'ndan denize açılanların içinde bulunduğu bot, fırtınanın da etkisiyle alabora oldu ve aralarında çocuklar ile kadınların bulunduğu 31 kişinin cesedi Dikili ile Altınova arasındaki sahillere vurdu.

YARIM KALAN AŞK HİKAYESİ

Facianın hemen ardından kumsalda bulunan Arapça yazılı ıslanmış bir defter de DHA muhabirlerine ulaştırıldı. Defterdeki Arapça yazılar tercüme ettirildiğinde, yarım kalan bir aşk hikayesiyle karşılaşıldı.

SEVGİLİSİ TERK EDİP ALMANYA'YA GEÇİYOR

Bir genç kızın son iki yılını anlattığı günlük şeklinde tutulan defterde, iki gencin savaş ortamından kaçıp Türkiye'ye gelmeleri anlatılıyor. Genç kızın günlükteki anlatımına göre, sevdiği Besil adındaki erkek, İzmir'de kendisini bırakıp Almanya'ya geçmeyi başarıyor.

Sevdiği adamın ardından umut yolculuğuna çıkan genç kız, deftere adını yazmadığından ölen 31 kişinin arasında olup olmadığı bilinmiyor.


BÜYÜK AŞKTAN GERİYE SAHİLDEKİ ISLAK SATIRLAR KALDI

Deniz suyundan sayfaları ıslanıp yıpranan günlükte, Suriyeli genç kızın umutsuzca sevdiği Besil'e duyduğu büyük aşkı anlatılıyor. Bir bölümünde 2013, bir bölümünde de 2015 yılına ait satırlar okunabilen günlükte, Suriyeli kadın, ülkelerindeki iç karışıklık zamanında başlayan aşkını anlatıyor. Çatışma ortamında ailesi Şam'a kaçan sevgilisi Besil'in yanına gitmesi, ardından birlikte Türkiye'ye gelip, sonrasında terk edilmesinin acısını da satırlara döküyor.

SEVGİLİSİNİN YAŞADIĞINI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİ

Suriyeli genç kız Almanya'ya ulaşan Besil'in hayatta olduğunu sosyal medyadan öğrenince yaşadığı duyguları, "Senin Facebook'una bakıyorum. Açık olduğunu görünce, sanki yeniden hayata başlıyordum, çok seviniyorum. Senden uzak kaldığım günlerde, bin defa ölüyorum. Senden uzak olduğum zaman, normal insan gibi yaşayamıyorum, ölü gibiyim" sözleriyle anlatıyor.

UMUTSUZ AŞK

Kendisini terk eden sevgilisine sık sık sitem eden Suriyeli genç kız, "Beni, sevgisiz bir kadın gibi gördün. Beni bırakıp Avrupa'ya gittin. Sen zalim bir insansın. Benim ne kadar sıkıldığımı, üzüldüğümü biliyor musun? Oraya gidince benden kurtuldun mu? Kalbimde, canımda yaşıyorsun. Her dakika seninle beraber olmak istiyorum. Seninle beraber yaşıyorum" cümleleriyle umutsuz aşkına haykırıyor.

"BİR GÜN BU YAZILANLARI GÖRECEKSİN"

Günlüğünde yazdıklarının, sevdiği adam tarafından bir gün okunacağını da uman Suriyeli genç kız, günlüğünde şu satırlara çaresizliğini ortaya koydu:

"Bir gün bu defterde neler yazdığımı sen de göreceksin. O zaman gelecek bu defteri, okuyacaksın. Bu sevgide sen, benim kadar yorulmadın. Seni unutmalıyım biliyorum ama unutamıyorum. Çok özledim, yüreğim seni görmek istiyor. Sesini duymak istiyorum. Benden çok uzaktasın. Sen gittiğin yerde yeni hayat yaşıyorsun. Yeni insanlarla birliktesin. Ben ise, seni unutmadım, yüreğimde boşluk var, senin gibi bir adamı bulamadım. Senden başkasını sevemedim."

Suriyeli genç kızın yazdıkları yürekleri sızlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacının 'Umut Yolculuğu'ndan Geriye Kırık Aşk Hikayesi Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • erkek milleti: Erkek degilmi hepsi ayni.akli bi tek seye calisir.onlarda sevme yok.anca kullanırlar. Suriyrliside ayni hepside.. 15 0 Yanıtla
  • davut: birakin artik suriyelilere acindirmayi..isledikleri suclarin haberlerini neden sansurluyorsunuz ? 6 3 Yanıtla
  • Suryali muhammed: Selam Alyküm bende Süryali size bir şey anlatmak istiyorum Bazsan bana soryoular sen neden kaçtın savaş yabamdın !! ALLAH kimse göstermesin bizim gibi yapmasın Çünkü biz öyle bir şey yaşadık ki inan ki yahut yapmaz böyle Şimdi biz borda geldik ve sizinler bize yârdim etti ALLAH Razi olsun sizleri Ama biz borda evet zor yaşadık eve zülüm da gördük ama ne olursa olsun ALLHEDLLAH dedik Yalnız bazen diyorlar Araplar sevmem falan ben onu tek bir laf var (????? ??????? ??????? ?????????? ??????? ??? 5 2 Yanıtla Suryali muhammed: oyle mı dusunyorsunuz yanı !! ortada çocokler var analar var yaşli adamalar ve kadinlar çocok daha kounsmaya bilmedı yurmaya bilmedi onun suçu dedelerin mı sourmak lazim !! anası ne dıye biliriz kı senın çocok olmuş çunku dedesı hayındır dime sizin mantık bu mu boyle mı 2 0
  • bedir: bunları yunan itleri botlarını kurşunluyor.Uşaklarıda burda denize gitmelerini izliyor.Allah bu şer ittifakınızın cezasını kitalararısında versin 5 0 Yanıtla
  • Dua: Kiz insallah yasiyordur artik her gun olen insanlari gorupte dunyanin bakmasindan utaniyorum.insaniz biz neden demiyorum cikar kavgasi su bu ama dunya ve insanlik hic iyi bir yere gitmiyor.irk mezhep din ayrimindan artik midem bulaniyor.olmaz boyle olmaz !! 3 0 Yanıtla
  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek destek sağlanacak ve toplamda 786 milyon Avro hibe desteği sağlanacak. Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:04 Kartal'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve etkinliklerle kutlayacak. Kortej yürüyüşü ve mahalle şenlikleri ile dolu bir gün geçirilecek.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.


Advertisement