Sigorta Acentelerinin Kredi Kartı Satışı - Son Dakika
Güncel

Sigorta Acentelerinin Kredi Kartı Satışı

Sigorta Acentelerinin Kredi Kartı Satışı

Sigorta Acenteleri (SAİK) İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, Türkiye'de sigorta acentelerinin kredi kartı satışına başlayacağını söyledi.

24.02.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sigorta Acenteleri (SAİK) İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, Türkiye'de sigorta acentelerinin kredi kartı satışına başlayacağını söyledi.

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneğinin (AFSAD) bir termal otelde düzenlediği toplantıya katılan SAİK Başkanı Hüseyin Kasap, sigorta acentelerinin kredi kartı satışına başlamasının Türkiye için ilginç ve yeni bir konu olduğunu belirtti.

Sistemin dünyanın gelişmiş sigorta pazarlarının olduğu ülkelerde uygulandığını dile getiren Kasap, " Almanya, İngiltere gibi özellikle de sigorta pazarının geliştiği ülkelerde sigorta acenteleri, finansal ürünlerin satışına aracılık ediyor. Buda tabi çoğunlukla banka kredileri ve fonları gibi ürünler için. 1 Aralık'ta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e yaptığımız ziyarette sektörümüzü ve acentelerimizi anlatırken, acentelere de Türkiye'de finansal ürün satışı noktasında önünün açılmasını istedik." diye konuştu.

Kasap, Şimşek'in uzun yıllar İngiltere'de yaşadığından dolayı oralardaki durumu çok iyi bildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Oda bürokratlarına talimat verdi. 'Acentelerin önünü açın. Bu işin de yolunu açalım' dedi. Geçen haftada Avrupa Sigorta Aracıları Federasyonunun yıllık toplantıları için Dublin'e, oradan da Köln'e gittim. Oradaki meslektaşlarımla bu işi konuştum. Onların bu işi nasıl yaptığını yakinen inceleme fırsatım oldu. Şimdi biz, Hazine Bürokrasisiyle görüştüğümüzde 'proje hazırlayıp getirin, bizde ona yol verelim. İzin verelim' dediler. Bunu Avrupa görüşmelerinin arkasından, bankalarla Türkiye'de görüşmeye başlayacağız. Sektörde 15 bin 700 civarında bir acentemiz var. Taşıt kredisi, konut kredisi ve kredi kartı satışı konusunda acentelerimizi aracı olarak kullanacağız."

Kasap, "Zaten acentelerin sabahtan akşama kadar müşterileriyle beraber olduklarını anımsatan Kasap, "Onların bu ihtiyaçtan hem haberleri oluyor. Hem konut aldığından, hem de araç aldığından haberi oluyor. Acenteler onlara yol gösterecek. En uygun kredi nerededir? Hangi bankadadır? Onun yolunu gösterecek. Bu arada kendi müşterisinin kasko, poliçelerini de yapacağı için yıllardır acente, banka çatışması da sona erecek. Acentelerde bu işten para kazanacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sigorta Acentelerinin Kredi Kartı Satışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement