Şiir Altındağlı Çocuklardan Sorulur - Son Dakika
Yerel

Şiir Altındağlı Çocuklardan Sorulur

Türk Edebiyatı’na ait en güzel mısraların dile geldiği “3. Geleneksel Altın Gençlik Şiir Akşamları” programı izleyenleri büyüledi.

27.05.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Edebiyatı'na ait en güzel mısraların dile geldiği "3. Geleneksel Altın Gençlik Şiir Akşamları" programı izleyenleri büyüledi.

Altındağ Belediyesi'ne bağlı gençlik merkezlerine üye çocuklar tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Altın Gençlik Şiir Akşamları programı, yaklaşık 400 kişinin katılımıyla Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Eski Şanlıurfa Milletvekili, şair ve yazar Mehmet Atilla Maraş, programda çocukları yalnız bırakmadı. Altındağlı çocuklar, şiir akşamları programını Necip Fazıl Kısakürek'in vefat yıl dönümünde gerçekleştirerek, usta şairi saygıyla andı. 16 gençlik merkezinden 16 minik şair, Türk Edebiyatı'na damga vuran dörtlükleri başarılı bir performansla okuyarak büyük alkış aldı. Cahit Sıtkı Tarancı'dan Orhan Veli'ye, Ahmet Kutsi Tecer'den Can Yücel'e, Abdurrahim Karakoç'tan Mehmet Atilla Maraş'a kadar çok sayıda şairin unutulmaz dörtlükleri Altındağlı çocuklar tarafından seslendirildi.

MİNİK BARIŞ'A BÜYÜK SÜRPRİZ

Mehmet Atilla Maraş'ın "Yeryüzü Coğrafyam" isimli şiirini okuyan Karapürçek 2 Gençlik Merkezi öğrencilerinden Barış Durmuş, büyük bir sürprizle karşılaştı. Program sonrasında Mehmet Atilla Maraş ile tanışan minik şair, heyecanını gizleyemedi. Mehmet Atilla Maraş, Barış'a imzalı bir kitabını hediye ederek kendisine başarılar diledi. Barış Durmuş ise bu anı hayatı boyunca unutmayacağını ifade etti.

Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirini okuyan Önder Gençlik Merkezi'nden Buse Ceylan ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Edebiyatı ve şiiri çok seviyorum. Bu şiir üzerine de uzun süre çalıştım. En iyi şekilde nasıl okurum diye birçok defa okudum bu şiiri. Evde ve merkezde provalar yaptım. Umarım herkes beğenmiştir. Biz Altındağlı çocuklara her zaman destek olan Başkan Amcamıza teşekkür ederiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiir Altındağlı Çocuklardan Sorulur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement