Şiir Meydanı'nda İlhan Berk ve Arif Nihat Asya Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şiir Meydanı'nda İlhan Berk ve Arif Nihat Asya Anıldı

Şiir Meydanı\'nda İlhan Berk ve Arif Nihat Asya Anıldı

Açık Dergi formatında hazırlanan ve Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde ikincisi gerçekleştirilen 'Şiir Meydanı' adlı söyleşi programında bu ay, ünlü merhum şairler Arif Nihat Asya ve İlhan Berk anıldı.
Şiir okumaları...

03.12.2013 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açık Dergi formatında hazırlanan ve Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde ikincisi gerçekleştirilen 'Şiir Meydanı' adlı söyleşi programında bu ay, ünlü merhum şairler Arif Nihat Asya ve İlhan Berk anıldı.

Şiir okumaları ve şairlerin hayatlardan kesitlerle renklenen ve tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu'nun sunuculuğunda gerçekleştirilen programa, Darülaceze ve Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan, şairler Adnan Özer, Emel Özkan, Oktay Taftalı, Gonca Özmen, Türkmen şair Abdurrahman Deveci, Darülaceze sakinleri ve pek çok şiir sever katıldı.

ASYA VE BERK'İN ŞİİRLERİ SESLENDİRİLDİ

Şiirin; söz tuğlalarıyla örülmüş yürek sarayları yapmak olduğunu ifade eden Şiir Derneği Başkanı Nevzat Şahin programın açılışını Dil ve Edebiyat Dergisi'nde yayınlanan bir şiiriyle yaptı. Programda Adnan Özer'de Dünya ve Türkiye'den şiire dair haberleri katılımcılarla paylaştı.

Programın devamında sunucu Hüseyin Köroğlu; Arif Nihat Asya ve İlhan Berk'in şiirlerini okuyarak, şairler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Köroğlu, Arif Nihat Asya'nın vatanperver bir şair olduğunu ve Türklüğü anlatan şiirler yazdığını ifade ederken, İlhan Berk'in ise; Çağdaş Türk Şiiri'nin uç beyi olduğunu, sürekli kendini yenileyen, düşündüğü her şeyi şiir yapan bir şair olduğunu belirtti.

'İLHAN BERK'İN EVİ YAZARLAR VE SANATÇILAR EVİ YAPILACAK'

Katılımcı şairlerin kendi şiirlerini seslendirdiği programda şair Gonca Özmen,2008 yılında vefat eden İlhan Berk'in öldükten sonra kalan şiirlerinin editörlüğünü yaptığını ifade ederek, "Günlükleri ve şairlerle ilgili düşüncelerini yazdığı 35'e yakın defteri var. Ailesiyle sürekli görüşüyoruz. İlhan Berk'in oğlu Ahmet Berk, şairin Bodrum'da yaşadığı evi yazarlar ve sanatçılar evi yapmayı düşünüyor. Şuanda restorasyonu yapılıyor" diyerek, şairin evinin dünyanın her yerinden şairlerin çalışma yapabilecekleri bir merkez haline getirileceğini dile getirdi.

Programın sonunda Türkmen şair Abdurrahman Deveci, Türkmenlere özgü sazını çalarak, şiirler okudu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiir Meydanı'nda İlhan Berk ve Arif Nihat Asya Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement