Şiir Yazarak Hayata Tutunuyor - Son Dakika
Yerel

Şiir Yazarak Hayata Tutunuyor

Şiir Yazarak Hayata Tutunuyor

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, 61 yaşındaki İmam Gögen isimli vatandaş, yaşadığı sağlık sorunlarının kendisini yıpratmasına engel olabilmek için çareyi şiir yazmakta buldu.

29.08.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, 61 yaşındaki İmam Gögen isimli vatandaş, yaşadığı sağlık sorunlarının kendisini yıpratmasına engel olabilmek için çareyi şiir yazmakta buldu.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Koyungölü köyünde eşi ile birlikte yaşadığını ve ilk şiirlerini 1974 yılında kaleme aldıktan sonra bir süreliğine şiir yazmaya ara verdiğini ifade eden Gögen, yaşı ilerledikçe bedeninde ortaya çıkan çeşitli sağlık sorunlarıyla baş edebilmek için, tekrar şiir yazmaya başladığını söyledi. Kalp krizi, kanda pıhtılaşma ve gözde görmeme gibi sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu dile getiren Gögen, duygularını dizelere aktardığını anlattı. Şiir yazmanın, hastalıklara karşı moralini ve psikolojisini yüksek seviyede tuttuğunu anlatan Gögen, "Sağlık sorunum olduğu kadar, bu hastalıklara bu rahatsızlıklara yenilmemek için o içimdeki duyguları, beynimin hücrelerinde hissedilenleri kaleme, deftere aks ettim. Defter ve kalemle uğraştığım zamanlar, beynimde aks edilen o kötü düşünceler ve duyguların yerine kağıda aktardıklarım beni mutluluğa götürüyor. Sonrasında ise rahatsızlığımı ve hastalığımı unutuyorum. Bu durumda beni gerçekten mutlu ediyor. Eğer, hislerimi ve düşüncelerimi aktarabilmek için kağıda kaleme sarılmasaydım belki de çoktan yok olmuştum" dedi.

Şiir yazarak hastalıklara karşı mücadele ettiğini de dile getiren Gögen, "Ben şiirlere dalmasaydım, kağıt ve kalemle uğraşmamış olsaydım yaşadığım hastalıklar belki de beni yenebilirdi. Ancak, kalem ve kağıtla içimdeki o hüznü, kaleme kağıda döktükten sonra hastalıklarımı yenmeye gayret etmeye başladım. Herhalde yeneceğim de. Kriz geliyor bana. Kan hareket etmiyor. Kan hareket etmediği için vücudum uyuşuyor. Ama, umursamıyorum. Çünkü ben beynimdeki hücreleri kaleme, kağıda ve şiire yönlendirdim, hastalığa değil" diye konuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiir Yazarak Hayata Tutunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement