Siirt Barış İnisiyatifi: "Çatışma Ortamı Bir An Önce Sonlandırılmalı" - Son Dakika
Güncel

Siirt Barış İnisiyatifi: "Çatışma Ortamı Bir An Önce Sonlandırılmalı"

Siirt Barış İnisiyatifi: "Çatışma Ortamı Bir An Önce Sonlandırılmalı"

Siirt’te çok sayıda sivil toplum kuruluşunun içerisinde yer aldığı Barış İnisiyatifi, çatışma ortamının bir an önce sonlandırılmasını istedi.

19.08.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te çok sayıda sivil toplum kuruluşunun içerisinde yer aldığı Barış İnisiyatifi, çatışma ortamının bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Siirt Barış İnisiyatifi tarafından son dönemlerde artan terör saldırılarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan İnisiyatif Sözcüsü ve Siirt Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Ekrem Bilek, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çağdaş yaşam adına hiç kimsenin şiddete başvurmaya hakkının olmadığını vurguladı. Şiddetin savunulabilir hiçbir tarafının olmadığına dikkat çeken Bilek, "Ortadoğu'yu on yıllardır kasıp kavuran ve her geçen gün artarak devam eden şiddet, demokratik gelişimin sağlanamamasının sonucudur. Yaşadığımız coğrafyada siyaset yapmanın aracı olarak şiddet uygulanmanın savunulabilir hiçbir tarafı yoktur. Özellikle sivil yaşam alanlarını hedef alan patlayıcılar, can ve mal kaybı yanında büyük toplumsal tahribatlara neden olmaktadır. Şırnak, Cizre, Sur ve Nusaybin örneklerinde olduğu gibi sivillerin kadim yaşam alanlarını terk etmeye zorlayan sebepler oluşturmaktadır. İnsanları yerlerinden yurtlarından eden sebeplerin sonlanmasını talep ediyoruz. 15 Temmuz'da yaşanan ve memnuniyetle karşıladığımız üzere bastırılan darbe girişiminin barış ve demokrasinin gelişimi için fırsata dönüştürülmesini mümkün görüyoruz. Yaşanan çatışmalı süreçlerin toplumun ayrıştırılması, çatıştırılması ile bundan nemalanma amacını taşıdığı açıktır. Tek yol ve tek yöntem sivil demokrasinin geliştirilmesidir" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt Barış İnisiyatifi: 'Çatışma Ortamı Bir An Önce Sonlandırılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement