Siirt Belediye Eş Başkanı Bakırhan'dan 'Darbe Girişimi' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Siirt Belediye Eş Başkanı Bakırhan'dan 'Darbe Girişimi' Açıklaması

Siirt Belediye Eş Başkanı Bakırhan\'dan \'Darbe Girişimi\' Açıklaması

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin halk tarafından önlendiğini, darbeye zemin hazırlayan sistem ve uygulamaların hala yürürlükte olmasının Türkiye’de darbe tehlikesinin ortadan kalkmadığını söyledi.

02.08.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin halk tarafından önlendiğini, darbeye zemin hazırlayan sistem ve uygulamaların hala yürürlükte olmasının Türkiye'de darbe tehlikesinin ortadan kalkmadığını söyledi.

Bakırhan, belediye meclisinin ağustos ayı toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, "Hep beraber bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Darbe için söylenecek en önemli şey, demokrasi ve özgürlüklerin gelişmiş olduğu, insanların demokratik hak ve özgülüklerini kullandığı sistemlerde darbeler olmuyor. Darbelerin olduğu yerlerde kaos ve çatışmalardan beslenen kimi çevreler vardır. Hatta bazı yerlerde bu kaos ve çatışmaların büyümesi için çok büyük, illegal, gizli işler yaparlar. Darbe mekaniğini oluşturan, darbeyi planlayan, darbeyi yapmak isteyen çevreler önce darbeyi meşrulaştırmak isterler. Ülkede kaos, çatışma, ekonomik kriz var, ülkenin geleceği tehdit altında diyerek toplum üzerinde bir algı oluşturup darbe yaparlar. İşte Türkiye'de yapılmak istenen darbe girişimi de, bu gerekçelerden yıllarca beslenen çevreler tarafından girişilen bir darbe girişimidir. Darbe başlı başına bir ülkenin ve yurttaşların yaşayabileceği en büyük beladır. Bu anlamda eğer darbelerin olmasını istemiyorsak, o zaman darbeye zemin hazırlayan uygulamaları ve ortamları hemen kaldırmak gerekiyor. Bunun yolu da ülkede yaşanan yolsuzluk, antidemokratik uygulamalar ve özgülüklerin önünde engel teşkil eden antidemokratik yasaların bir an önce değiştirilmesi, devletin tüm kurum ve çalışanlarıyla daha demokratik ve özgürlükçü yasaları hayata geçirip eşit yaşam şartlarının yaratılması sağlanmalıdır. Bunun aksine çaba gösterenlere, daha ciddi yaptırımlar uygulayabilen bir sistem artık elzem haline gelmiştir. Hiç kimse, herkesin demokratik sistem içinde yaşadığı bir yerde darbe yapamaz ve yapmaya cesaret edemez" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Belediye Eş Başkanı Bakırhan'dan 'Darbe Girişimi' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement