Siirt Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Siirt Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantı Yaptı

Siirt Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantı Yaptı

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, olağanüstü toplanan belediye meclisinin açılışında yaptığı konuşmada, barışın olduğu yerde insanlık standartlarının yüksek olduğunu ifade etti.

27.03.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, olağanüstü toplanan belediye meclisinin açılışında yaptığı konuşmada, barışın olduğu yerde insanlık standartlarının yüksek olduğunu ifade etti.

Siirt Belediye Meclisi Belediye Başkanı Selim Sadak başkanlığında, yeni hizmet binasında bulunan meclis salonunda toplandı. Meclis toplantısına Siirt belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla denetleme komisyonun hazırladığı 2013 yıllı denetleme raporunu görüşmek üzere toplandı. Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Sadak, yeni hizmet binasının yapımının Siirtli iş adamı Fadıl Akgündüz tarafından hiçbir karşılık beklenilmeden üstlenildiğini söyledi. Sadak, "İş adamı, şeyh, ağa, devrimci, emekçi, siyasetçi, Kürt, Arap ve Türk ne olursan ol Siirt'in, Türkiye'nin, Ortadoğu'nun ve dünyanın barışa ihtiyacı var. Barışın olduğu yerde insanlık standartları yüksektir. Barışın olmadığı ve savaşın olduğu yerde insanlık standartları çok düşüktür. İnsana insanca yaklaşılmıyor. Fakat barış ortamlarından insan en yüce varlıktır. Beş yıllık dönemlerinin tamamlanmasına 3 gün kala yeni hizmet binasında belediye meclisinin toplanmasının onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Ancak bizim için bu binada oturmak önemli değildir. Şahlar, padişahlar, krallar sarayları kendileri için yaparlar. Kendilerine ölümsüz gözüyle bakıyorlar. Kendi çocukları ve yakınlarının bu saraylarda oturmalarına tahammül edemiyorlar. Ama demokratlar ve demokrasiyi özümsemiş insanlar sarayları toplumlar ve gelecek kuşaklar için yaparlar. Bu anlamda herkes bu gibi yerlere geçici gözüyle bakmalı ve buna göre hizmet etmeli. Ben demokrasinin toplumlar için ne kadar önemli olduğunu, demokrasi için ne kadar bedel ödenirse ödensin bunu bu ay çok iyi anladım" şeklinde konuştu.

Olağanüstü meclis toplantısı, denetleme komisyonu tarafından hazırlanan 2013 yılı denetleme raporunun meclis üyelerine okunmasının ardından sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement