Esnafa Kaldırım Yasağı - Son Dakika
Yerel

Esnafa Kaldırım Yasağı

Esnafa Kaldırım Yasağı

Siirt Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, yayaların kaldırımlarda daha rahat yürümelerini sağlamak için çalışma başlattı.

12.08.2014 12:02  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, yayaların kaldırımlarda daha rahat yürümelerini sağlamak için çalışma başlattı.

Zabıta birim personelleri sabah erken saatlerinde Siirt'in tarihi Helvacılar Çarşısı'ndan başlayarak Güres Caddesi'ne kadar kaldırımdaki iş yerlerine ait tanıtım tabelalarını reklam panoları ve flamalarını tamamen kaldırdı. Caddede bulunan ağaçların etrafına monte edilen reklam panoları da spiral makinesiyle kesilerek yerlerinden alındı. Zabıta Müdürü Naif Kaçar, daha önce Siirt'teki tüm iş yerlerinin kaldırım işgallerine karşı uyarıldığını belirterek, bugün uygulamaya geçildiğini belirtti. Kaçar, "İş yeri sahiplerine günler öncesinde kaldırım işgalleri konusunda uyardık. Çoğu iş yerleri bu uyarıları dikkate alarak kaldırımlar üzerinde bulunan tanıtım tabelalarını ve masa sandalyelerini kaldırdı. Kaldırmayanlar ise bugün yapılan çalışmalar sonucunda zabıta ekiplerince toplattık. Daha yaşanılır modern bir kent oluşturmak için masa sandalye ve reklam tabelalarıyla işgal edilen kaldırımları yayaların kullanımına açarak işgallerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecektir. Şuan itibariyle yaklaşık tüm zabıta personelleri ile bu çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Güres Caddesi'nde 09.00-23.00 saatleri arasında araç yasağının bulunduğunu kaydeden Kaçar, tüm ısrarlara rağmen kurallara uymayan esnaf ve araç sahiplerine para cezası kesecekleri uyarısında bulundu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnafa Kaldırım Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement