Siirt Belediyesi Yardım Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Yerel

Siirt Belediyesi Yardım Kampanyası Başlattı

Siirt Belediyesi Yardım Kampanyası Başlattı

Siirt Belediyesi'nin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de desteğiyle Suriye’deki Kürtlere yardım kampanyası başlatıldı.

16.07.2014 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi'nin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de desteğiyle Suriye'deki Kürtlere yardım kampanyası başlatıldı.

Siirt Belediyesi önünde toplanan bir grup, Suriye'deki Kürtler lehine slogan atarak Güres Caddesi Sancaklar Okulu önüne kadar geldi. Pankart açan grup burada açıklama yaptı. Ramazan ayında fitre ve zekatların Suriye'deki Kürt halkına gönderilmesi çağrısında bulunan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Demir, Suriye'nin, yaşayan halkların onuru olduğunu, baskı ve tehdit altında kalan Kürt bölgesindekilere sahip çıkmak için yardımlaşma ve dayanışma kampanyası başlattıklarını söyledi.

Cephedeki savaşın ancak insanlık onuru için yapılabileceğini belirten Demir, IŞİD karşısında kendini koruyan Kürt halkına 4 aylık bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Demir, "Siirt Belediyesi olarak başlattığımız çalışmaya diğer STK'lar da destek verecek. Ayrıca yardım kampanyasının ağını genişletmek için tüm halkı içine katacak şekilde kampanya yürütülecek. Ayni yardım toplama olmak üzere nohut, şeker, pirinç, yağ gibi 500 ton kuru gıda yardım almayı hedefliyoruz. Güres Caddesi, belediye hizmet binası önü ve Barış Mahallesi'ndeki parkta olmak üzere 3 ayrı yardım çadırını kurduk. Kurtalan ve Eruh başta olmak üzere diğer ilçelerde de kampanya başlatılacak. Toplanan yardımlar buradan Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Belediyesi'ne gönderilerek, Suruç Belediyesi ve Türk Kızılayı aracılığıyla gönderilecektir" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Belediyesi Yardım Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement