Siirt Belediyesinden Yezidilere Bayram Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Siirt Belediyesinden Yezidilere Bayram Ziyareti

Siirt Belediyesi, IŞİD saldırıları nedeniyle göç ederek Siirt'te yerleştirilen Yezidilerin Cejna Ezi bayramını kutladı.

19.12.2014 20:59  Güncelleme: 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediye'sinden IŞİD saldırıları nedeniyle göç ederek Siirt'te yerleştirilen Ezidilerin Cejna Ezi bayramını kutladı.IŞİD çetecilerinin saldırılarının ardından kutsal toprakları olan Şengal'i terk ederek göç etmek zorunda kalan yüzlerce Ezidi, Siirt'te kaldıkları Duderan Şengal kampında kutsal bayramları olan Cejna Ezi'yi bu yıl buruk karşıladı.Ağustos ayının başında başlayan saldırıların ardından Türkiye'ye sığındıktan sonra Siirt'te yerleştirilen Ezidiler, her yıl Aralık ayında kutladıkları bayramlarını bu yıl kutsal topraklarından uzaklarda karşıladı. Kampta bulunan Ezidileri Belediye Başkan Vekili Mehmet Zekeriya Çığır, belediye başkan yardımcıları, HDP ve DBP İl, ilçe ve belde yöneticileri, mahalle muhtarları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edilerek bayamları kutladı.Ezidilere yapılan bayram ziyaretlerinde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş, "Tüm Ezidilerin Cejna Ezi bayramını kutluyorum. İŞİD vahşeti sonucunda bu kutsal günde bayramlarını yaşadıkları topraklardan uzaklarda kutlamak zorunda bırakan anlayışı kınıyorum. Siirt Belediyesi olarak Şengalli Ezidileri desteklerimiz ve dayanışmamız sürecek."HDP İl Başkanı Abdullah Çetin'de, Kürt halkının yaşadığı coğrafyada dili kültürü ve inançları nedeniyle baskı, zülüm, soykırım ve asimilasyona tabi kaldıklarını belirterek, "Bu gün Ezidi halkımızın kutsal topraklarından uzak Cejna Ezi bayramını buruk bir şekilde kutlamaktadır. Bizler kentte bulunan siyasi partiler, diğer kurumlarımızla birlikte Ezidi halkımızla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda tüm Ezidi halkımızın Cejna Ezi bayramını kutluyoruz" dedi.Yapılan konuşmalar ardından Belediye ekipleri kampta bulunan Ezidilere bayram nedeniyle tatlı, şeker, tavuk ve yumurta dağıttı. -Siirt Belediye'sinden Ezidilere bayram ziyareti-Ezidilerin Cejna Ezi bayramı

Siirt Belediyesinden Yezidilere Bayram Ziyareti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt Belediyesinden Yezidilere Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement