Siirt Dondurması İhraç Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Siirt Dondurması İhraç Ediliyor

Siirt'te dedesinin 72 yıl önce başlattığı dondurmacılığı devam ettiren Ayaz Hocaoğlu, Siirt dondurmasını yurt dışına da gönderiyor.

18.11.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te dedesinin 72 yıl önce başlattığı dondurmacılığı devam ettiren Ayaz Hocaoğlu, Siirt dondurmasını yurt dışına da gönderiyor.

Dedesi Abdi Hocaoğlu'nun 1943 yılında kurduğu dondurma imalathanesini 3. kuşak olarak devam ettiren Ayaz Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedelerinin vasiyet ettiği gibi işlerine hiçbir hile karıştırmadan çalıştıklarını ve şu anda birçok ülkeye şoklanmış dondurma ihraç ettiklerini söyledi.

Dedesinin adıyla ürettikleri dondurmayı eski usulle yaptıklarını ifade eden Hocaoğlu, "Saf süt, saf şeker, saf salep ve saf vanilya kullanıyoruz. Hiçbir katkı maddesi yoktur. Tamamen organik ve doğaldır. Süt gelir gelmez ateşe veriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve sütün içindeki suyu da buharlaştırıyoruz. Su buharlaştıktan sonra bunun derecesini düşürüyoruz ve eksi 22 santigrat derecede de makineye veriyoruz" diye konuştu.

Rahmetli dedelerinin kendilerine sürekli, "İşinize hile karıştırmayın. Dürüst çalışın ve doğru olun. Allah sizinle beraber olacaktır. Rızkınız helalinden olsun" şeklinde vasiyet ettiğini belirten Hocaoğlu, şöyle konuştu:

"Biz de o yoldan gidiyoruz. Dedemizin vasiyetine dayanarak bugünlere geldiğimiz için Allah'a şükrediyoruz. Türkiye'ye dondurmayı beğendirdik ve şu anda yurt dışına da gönderiyoruz. Hollanda, Almanya, Fransa, Libya ve Dubai'ye kadar gönderiyoruz. İnşallah daha çok ülkeye göndermeyi Allah bize nasip edecektir."

Dondurmanın her çeşidini ürettiklerini ifade eden Hocaoğlu, daha çok sade, fıstıklı, bademli ve kakaolu dondurmayı üretmeyi tercih ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Dondurması İhraç Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement