Siirt, Emitt Fuarı'nda Tanıtılıyor - Son Dakika
Güncel

Siirt, Emitt Fuarı'nda Tanıtılıyor

Avrupa'nın en büyük turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) açılan Siirt standı, renkli görüntülere sahne oluyor.

27.01.2017 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın en büyük turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) açılan Siirt standı, renkli görüntülere sahne oluyor.

Siirt Valiliği himayelerinde, EMİTT Fuarı'na bu yıl ilk kez katılan Siirt Belediyesi ile ortak açılan "Siirt Cas Evi" standı renkli görüntülere sahne oldu.

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) desteğiyle renkli bir stantla turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerle buluşan Siirt standında, Zivzik narı, Pervari karakovan balı, Siirt fıstığı, tiftik battaniyesi, kilim ve bakırcılık gibi kentin birçok zenginliğine yer veriliyor.

Vatandaşların ve Siirtliler'in yoğun ilgi gösterdiği stantta, kentin tescilli ürünlerinin yanı sıra yöresel el sanatlarından "şalşapik kumaşı" büyük ilgi görüyor.

Vali Yardımcısı Yunus Koç, yaptığı açıklamada, doğa, inanç ve kültür şehri Siirt'i en etkin şekilde tanıtmak amacıyla farkındalık oluşturacak projelere ağırlık verildiğini söyledi.

Siirt'in marka ürünlerinin pazar payını artırmak istediklerini kaydeden Koç, "Siirt Cas Evi'ni canlandırarak, ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Siirt Belediyesi olarak ilk kez EMİTT Fuarı'na katıldıklarını belirten Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ise kentin 12 bin yıllık tarihi geçmişi ile bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu dile getirdi.

Taşkın, "Siirt'in sahip olduğu tarihsel ve kültürel değerlerinin yanı sıra zengin dokuma el sanatları ve marka ürünleri olan Siirt fıstığı, Pervari balı, Zivzik narı, bıttım sabunu, tiftik battaniyesi ve Mezopotamya'da dokunan ilk kumaş olma özelliğini taşıyan şalşapik kumaşı gibi önemli değerleri, ilimizin kültürel zenginliğini tüm dünyaya tanıtmak için turizm fuarlarını birer fırsat olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Fuar, 29 Ocak Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt, Emitt Fuarı'nda Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement