Son dakika Siirt haberleri, Siirt son dakika, son dakika Siirt

Son Dakika Siirt Haberleri

  • Siirt'te Ramazan Ayında Çiğköfte İftar Sofralarının Vazgeçilmezi
    11:03 Siirt'te Ramazan Ayında Çiğköfte İftar Sofralarının Vazgeçilmezi

    Siirt'te Ramazan ayında çiğ köfte satışı yoğun talep görüyor. İşletme sahipleri, çiğ köftenin iftar sofralarına farklı bir lezzet kattığını belirtiyor. Müşteriler ise çiğ köfteye büyük ilgi gösteriyor.

  • Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı
    23:22 Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı

    Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yukarıbalcılar köyünde meydana gelen trafik kazasında araç şarampole yuvarlandı ve 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Mardin, Siirt, Bingöl ve Batman'da Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    21:20 Mardin, Siirt, Bingöl ve Batman'da Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Mardin, Siirt, Bingöl ve Batman'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Mardin'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı. Siirt'te Vali Kemal Kızılkaya, Bingöl'de Vali Ahmet Hamdi Usta ve Batman'da Vali Ekrem Canalp de şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

  • Siirt'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehit Günü kutlandı
    15:50 Siirt'te 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehit Günü kutlandı

    Siirt'te düzenlenen çeşitli etkinliklerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehit Günü kutlandı. Törenlerde çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve dua okunması gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

  • Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Şırnak, Batman, Elazığ ve Mardin'de Şehitleri Anma Günü törenleri düzenlendi
    14:13 Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Şırnak, Batman, Elazığ ve Mardin'de Şehitleri Anma Günü törenleri düzenlendi

    Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Şırnak, Batman, Elazığ ve Mardin'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi. Törenlerde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve şehitler için dua edildi. Programlarda konuşmalar yapıldı, oratoryo ve tiyatro gösterileri sunuldu. Dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

  • Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı
    13:03 Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı

    Siirt'te yaşayan ilkokul mezunu Burhan Canpolat, kendi imkanlarıyla topladığı parçalar ile yapay zeka destekli insansız robot asker yaptı. Canpolat, robotun gece görüşlü, silahlı olduğunu ve aynı zamanda mayın imha robotu olarak da kullanılabileceğini belirtti. Robotun amacının, Türkiye'ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

  • Siirt'te iki grup arasında bıçaklı kavga
    03:37 Siirt'te iki grup arasında bıçaklı kavga

    Siirt'te Kooperatif Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Polis biber gazıyla müdahale ederek kavgayı sonlandırdı ve olaya karışan bazı kişiler gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Siirt'te bıçaklı kavga polis müdahalesiyle sonlandı
    03:34 Siirt'te bıçaklı kavga polis müdahalesiyle sonlandı

    Siirt'te Kooperatif Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Polis, biber gazıyla müdahale ederek kavgayı sonlandırdı ve olaya karışan bazı kişileri gözaltına aldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Siirt'te muhtarlık kavgası: 1 kişi yaralandı
    17 Mar Siirt'te muhtarlık kavgası: 1 kişi yaralandı

    Siirt'in Şirvan ilçesinde, akraba olan iki aile arasında muhtarlık meselesi yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 1 kişi tüfekle yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Siirt'te çocuk otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı
    17 Mar Siirt'te çocuk otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı

    Siirt'te Halid Bin Velid Camii önünde yolun karşısına geçmeye çalışan 12 yaşındaki çocuğa bir otomobil çarptı. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuk, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • TFF 3. Lig'de 24. hafta maçları tamamlandı
    17 Mar TFF 3. Lig'de 24. hafta maçları tamamlandı

    Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig'de 24. hafta maçları sona erdi. Bugün oynanan müsabakalarda alınan sonuçlar şu şekildedir: 1. Grup: Mardin 1969-Ayvalıkgücü Belediyespor: 2-1, Tarsus İdman Yurdu-Gümüşhane Sportif Faaliyetler: 1-2, Malatya Arguvanspor-Aliağa Futbol: 0-2, Artvin Hopaspor-Kırıkkalegücü: 3-0, Talasgücü Belediyespor-İnegöl Kafkasspor: 0-0. 2. Grup: Amber Çay Eynesil Belediyespor-Amasyaspor: 0-0, Sapanca Gençlikspor-Pazarspor: 1-0, Efeler 09-Ergene Velimeşespor: 1-2, Kelkit Hürriyetspor-Silifke Belediyespor: 0-0, Anadolu Üniversitesi-3Gen Holding Elazığspor: 1-2. 3. Grup: Büyükçekmece Tepecikspor-Merkür Jet Erbaaspor: 0-5, Fatsa Belediyespor-Kuşadasıspor: 2-1, Sivas Dört Eylül-Onvo Ağrı 1970: 1-2, Osmaniyespor-Akhisarspor: 3-1, Karaköprü Belediyespor-Belediye Kütahyaspor: 3-2, Bayburt Özel İdarespor-Silivrispor: 1-0. 4. Grup: Bursa Yıldırımspor-Siirt İl Özel İdaresi: 1-0, Balıkesirspor-Sultanbeyli Belediyespor: 1-1, Bergama Sportif Faaliyetler-Güneş Holding Çankaya: 3-0, Tokat Belediye Plevnespor-Sebat Gençlikspor: 0-0, 23 Elazığ FK-Muş 1984 Muşspor: 1-1, Nevşehir Belediyespor-Armoni Alanya Kestelspor: 1-0.

  • Siirt'te nefes darlığı çeken hastaya kapalı yöntemle tedavi uygulandı
    17 Mar Siirt'te nefes darlığı çeken hastaya kapalı yöntemle tedavi uygulandı

    Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nefes darlığı şikayetiyle başvuran bir hastaya, karın boşluğu içerisinde aort damarının genişlemesi teşhisi konuldu. Yaklaşık 2 saat süren bir işlemle hastanın hayati riski ortadan kaldırıldı. Bu tür hastaların tedavileri artık Siirt'te yapılabilmektedir.

  • Siirt'te güneş paneli taşıyan tır devrildi, sürücü yaralandı
    17 Mar Siirt'te güneş paneli taşıyan tır devrildi, sürücü yaralandı

    Siirt'in Kurtalan ilçesinde güneş paneli taşıyan bir tır, virajı alamayarak devrildi. Kazada, tır sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Yaralı sürücü, Kurtalan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Siirt'te hekimler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi
    16 Mar Siirt'te hekimler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi

    Siirt'te hekimler, beyaz önlüklerle sessiz yürüyüş yaparak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı ve Gazze'deki insanların hayatta kalma mücadelesine dikkat çekti.

  • Siirt Üniversitesi Arıcılık Merkezi, Pervari balının üretimini ve kalitesini artırmak için çalışmalar yapıyor
    16 Mar Siirt Üniversitesi Arıcılık Merkezi, Pervari balının üretimini ve kalitesini artırmak için çalışmalar yapıyor

    Siirt Üniversitesi bünyesindeki Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Pervari balının üretiminde arıcıların karşılaştıkları sorunlara bilimsel çözümler sunmak, bal ve arı ürünlerinin ekonomik değerini yükseltmek için çeşitli araştırmalar yürütüyor. Merkez, Pervari balının üretiminin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaparak, arıcıların hastalık ve zararlılarla mücadele konusunda danışmanlık hizmeti veriyor. Ayrıca, Pervari bölgesinde üretilen balın kalitesini korumak ve üretimi artırmak için çalışmalar yürütüyor.

  • Siirt Belediyespor Genç Erkekler Voleybol Takımı Bölge Şampiyonasına Katılacak
    15 Mar Siirt Belediyespor Genç Erkekler Voleybol Takımı Bölge Şampiyonasına Katılacak

    Siirt Belediyespor genç erkekler voleybol takımı, il şampiyonu olarak, 17-20 Nisan tarihleri arasında Van'da düzenlenecek bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

  • Siirt'te jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek
    15 Mar Siirt'te jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek

    Siirt İl Özel İdaresi, Kışlacık köyü sınırlarında bulunan 1 jeotermal kaynak arama ruhsat sahasının ihalesini açık teklif usulüyle gerçekleştirecek. Sahanın muhammen bedeli 736 bin 375 lira olarak belirlenirken, ihale Siirt İl Özel İdaresi İl Encümeni tarafından yapılacak.

  • Siirt'te PKK'ya ait mühimmat ele geçirildi
    14 Mar Siirt'te PKK'ya ait mühimmat ele geçirildi

    Siirt Emniyet Müdürlüğü ve MİT başkanlığının Afetevleri Mahallesi'nde yaptığı aramalarda, geçmiş yıllarda gömüldüğü öğrenilen RPG-7 roketatar mermisine ait 2 adet sevk fişeği ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmat muhafaza altına alınırken olayın incelenmesi devam ediyor.

  • Siirt'te 40 yıldır teneke ve soba yapıyor
    14 Mar Siirt'te 40 yıldır teneke ve soba yapıyor

    Siirt'te 19 yaşında çırak olarak girdiği dükkanı devralan Nusret Kılıçvuran, 3 metrekarelik dükkanda 40 yıldır teneke ve soba yapıyor. Eskiden soba, banyo sobası, ateş sobası, ibrik ve testi yaptıklarını belirten Kılıçvuran, mesleğin yavaş yavaş tükendiğini söyledi. Bu dükkanda sayesinde 3 çocuk okuttuğunu ifade eden Kılıçvuran, çırak olmadığını ve zanaat öğrendiğini belirtti.

  • Siirt'te PKK'ya ait RPG-7 roketatar mermisine ait 2 sevk fişeği bulundu
    14 Mar Siirt'te PKK'ya ait RPG-7 roketatar mermisine ait 2 sevk fişeği bulundu

    Siirt'te yapılan koordineli çalışmalar sonucunda, merkez Afetevleri Mahallesi'nde geçmiş yıllarda gömüldüğü değerlendirilen RPG-7 roketatar mermisine ait 2 sevk fişeği ele geçirildi.

  • Siirt'te yüzlerce meyve fidanı toprakla buluşmayı bekliyor
    13 Mar Siirt'te yüzlerce meyve fidanı toprakla buluşmayı bekliyor

    Siirt'te bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte dikime hazır meyve fidanları satışa çıkarıldı. Pazarlarda fıstık, elma, badem, kaysı ve kiraz fidanları müşterisini bekliyor. Fidan satıcısı fiyat artışının olduğunu belirtirken, müşteriler uygun fiyatlarla fidanları satın alıyor.

  • Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Ücretsiz Wifi Hizmeti Başlatıldı
    12 Mar Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Ücretsiz Wifi Hizmeti Başlatıldı

    Siirt Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ücretsiz wifi hizmeti uygulamasını başlattı. Vatandaşlar, meydanda internet erişiminden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

  • Diyarbakır, Siirt ve Şırnak'ta İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programları düzenlendi
    12 Mar Diyarbakır, Siirt ve Şırnak'ta İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programları düzenlendi

    Diyarbakır, Siirt ve Şırnak illerinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programlarda İstiklal Marşı okundu, öğrenciler şiirler okudu ve tiyatro gösterileri yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Programlara valiler, milletvekilleri, askeri yetkililer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'teki OSB'lere yatırımcılar sıraya girdi
    12 Mar Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'teki OSB'lere yatırımcılar sıraya girdi

    Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'teki organize sanayi bölgelerine (OSB) yatırım yapmak isteyen girişimciler yer tahsisi için sırada bekliyor. Bölgenin genç nüfusu, Orta Doğu pazarına ulaşım kolaylığı, verimli toprakları ve turizm potansiyeli yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi. OSB'lere olan ilgi her geçen gün artıyor ve yeni OSB'ler kuruluyor.

  • Siirt'te Gençlik Spor Parkı'nda Farklı Branşlarda Kurslar Veriliyor
    11 Mar Siirt'te Gençlik Spor Parkı'nda Farklı Branşlarda Kurslar Veriliyor

    Siirt'te faaliyete başlayan Gençlik Spor Parkı'nda judodan atletizme, kort tenisinden futbola kadar 12 farklı branşta kurslar düzenleniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, tesisin yetenekli gençleri keşfetmeye olanak sağladığını belirtti ve kurs sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

  • Siirt Belediyesi 1000 Kişilik İftar Çadırı Kurdu
    11 Mar Siirt Belediyesi 1000 Kişilik İftar Çadırı Kurdu

    Siirt Belediyesi, Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'nın talimatıyla 15 Temmuz Meydanı'nda 1000 kişilik iftar çadırı kurdu. Ramazan ayı boyunca her gün iftarda sıcak yemek dağıtılacak olan çadırda, Siirt Belediyesi bünyesinde görev yapan aşçılar hijyen kurallarına uygun olarak hazırladıkları yemekleri misafirlere sunacak. Siirt Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek ramazan ayının her evde bolluk ve bereket içinde geçmesi için çaba sarf ediyor.

  • Batman'da paten yapan gençlerin tehlikeli hareketleri kameraya yansıdı
    11 Mar Batman'da paten yapan gençlerin tehlikeli hareketleri kameraya yansıdı

    Batman-Siirt Çevre Yolunda otomobilin arkasına takılarak yolculuk eden patenli iki genç, görenlerin yüreğini ağza getirdi. Gençlerin tehlikeli davranışlarıyla hem kendi canlarını hem de trafikteki diğer sürücülerin canını hiçe saydığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • TFF 3. Lig'de 23. Hafta Maç Sonuçları
    10 Mar TFF 3. Lig'de 23. Hafta Maç Sonuçları

    TFF 3. Lig'de 23. hafta mücadeleleri 4 grupta oynanan maçlarla tamamlandı. Bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şu şekildedir: 1. Grup: Kırıkkalegücü-Küçükçekmece Sinopspor: 1-1, Gümüşhane Sportif Faaliyetler-Malatya Arguvan SK: 1-0, Ayvalıkgücü Belediyespor-Tarsus İdman Yurdu: 2-1, Edirnespor-Talasgücü Belediyespor: 1-0, Kepezspor-52 Orduspor FK: 2-0. 2. Grup: TPAO Batman Petrolspor-Efeler 09: 2-2, Pazarspor-Hacettepe 1945 SK: 1-0, Amasyaspor-Sapanca Gençlikspor: 1-0, 3Gen Holding Elazığspor-Karşıyaka: 3-2, Ergene Velimeşespor-Kelkit Hürriyetspor: 0-0. 3. Grup: Onvo Ağrı 1970-Osmaniyespor FK: 2-1, Darıca Gençlerbirliği-Fatsa Belediyespor: 0-1, Merkür Jet Erbaaspor-Bornova 1877: 1-2, Silivrispor-Karatay Termal 1922 Konyaspor: 0-0, Belediye Kütahyaspor-Bayburt Özel İdare: 1-1, Akhisarspor-Karaköprü Belediyespor: 1-2. 4. Grup: Siirt İl Özel İdaresi-Balıkesirspor: 0-1, Orduspor 1967-Bursa Yıldırımspor: 0-0, Armoni Alanya Kestelspor-İdaş Çatalcaspor: 4-3, Muş 1984 Muşspor-Nevşehir Belediyespor: 0-0, Sebat Gençlikspor-Bitexen Adana 1954 FK: 3-1.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt'te düzenlenen mitinge katıldı
    09 Mar DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt'te düzenlenen mitinge katıldı

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt'te düzenlenen mitinge katıldı. Bakırhan, mitingde partisinin yerel seçimlerde adayları için destek istedi ve televizyonlarda DEM Parti'nin tartışıldığını belirtti. Bakırhan, partilerinin kadınların partisi olduğunu vurgulayarak, kadınların her partiye eşit şekilde destek vermesi gerektiğini söyledi. Bakırhan, daha sonra Eruh ve Kurtalan ilçelerini ziyaret etti.

  • Üsteğmen Muhammed Ali Yıldırım, Erzurum'da toprağa verildi
    09 Mar Üsteğmen Muhammed Ali Yıldırım, Erzurum'da toprağa verildi

    Siirt'te motosikletiyle bariyere çarparak hayatını kaybeden Mardin Nusaybin Jandarma Karakol Komutanı üsteğmen Muhammed Ali Yıldırım, Erzurum'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze namazına Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, yakınları ve askerler katıldı. Yıldırım'ın kaza sonucu hayatını kaybettiği olayda ağır yaralandığı ve hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

  • Siirt'te trafik kazasında hayatını kaybeden Pilot Üsteğmen için Erzurum'da tören düzenlendi
    09 Mar Siirt'te trafik kazasında hayatını kaybeden Pilot Üsteğmen için Erzurum'da tören düzenlendi

    Siirt'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Pilot Üsteğmen Muhammet Ali Yıldırım için memleketi Erzurum'da tören düzenlendi. Cenaze törenine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ve yakınları katıldı. Yıldırım'ın cenazesi, ikindi namazının ardından toprağa verildi.

  • Siirt ve Hakkari'de Uyuşturucu Operasyonunda 2 Şüpheli Tutuklandı
    09 Mar Siirt ve Hakkari'de Uyuşturucu Operasyonunda 2 Şüpheli Tutuklandı

    Siirt ve Hakkari'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 şüpheli tutuklandı. Siirt'te 2 kilo 500 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. R.E. ve O.B'nin Van ve Hakkari'den temin ettikleri uyuşturucuyu Siirt'e naklettikleri tespit edildi. Şüpheliler, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan R.E. ve O.B, tutuklandı.

  • Siirt'te 2,5 kilogram metemfetamin ele geçirildi, 2 zanlı tutuklandı
    09 Mar Siirt'te 2,5 kilogram metemfetamin ele geçirildi, 2 zanlı tutuklandı

    Siirt'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2,5 kilogram metemfetamin ele geçirildi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

  • 63 Yaşındaki Bahçıvan, Topraktan Vazgeçmiyor
    09 Mar 63 Yaşındaki Bahçıvan, Topraktan Vazgeçmiyor

    Siirt'te baba mesleğini sürdüren 63 yaşındaki Emin Zamur, nasırlaşan ellerine rağmen topraktan vazgeçemiyor. Zamur, çocuk yaşlarda babasından öğrendiği bahçıvanlık mesleğini tutkuyla sürdürüyor. Şu anda Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisinde çalışan Zamur, alanı temizleyip fidanlar dikerek bahçeyi yaşam alanına dönüştürüyor. Zamur, işini severek yaptığını ve herkese fayda sağlamak istediğini belirtiyor. Doğayı sevmek için ağaçların dilinden ve toprağın renginden anlamak gerektiğini vurgulayan Zamur, herkesi fidan dikmeye ve doğaya zaman ayırmaya davet ediyor.

  • Siirt'te bir lokantaya silahlı saldırı
    09 Mar Siirt'te bir lokantaya silahlı saldırı

    Siirt'in Güres Caddesindeki bir lokanta işletmesine, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla ateş edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri saldırganları bulmak için çalışma başlattı.

  • Siirt'te seyir halindeki kamyon balatalarından alev aldı
    08 Mar Siirt'te seyir halindeki kamyon balatalarından alev aldı

    Siirt'in Kurtalan ilçesinde seyir halindeyken balatalarından alev alan kamyon yandı. Kamyonun lastik kısmından dumanlar yükselmeye başladı ve sürücü kamyonu yolun kenarında durdurdu. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek alevleri söndürdü, ancak kamyonda maddi hasar meydana geldi.

  • Siirt'te İlkokul Öğrencileri Geri Dönüşüm Kostümleriyle Çevre Temizliği Yaptı
    08 Mar Siirt'te İlkokul Öğrencileri Geri Dönüşüm Kostümleriyle Çevre Temizliği Yaptı

    Siirt'in Kurtalan ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük AŞ arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen Tertemiz Yarınlar Okullarda Başlar Projesi ile Kurtalan Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden tasarladıkları kostümleri giyerek çevre temizliği yaptı. Öğrencilerin yanı sıra veliler ve öğretmenler de etkinliğe katıldı. Proje ile çocuklara ve topluma çevre bilinci kazandırılmaya çalışılıyor.

  • Siirt'te bariyere çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    08 Mar Siirt'te bariyere çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Siirt-Kurtalan kara yolu İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri önünde kontrolden çıkan 01 ACE 328 plakalı motosikletin sürücüsü M.A.Y. ağır yaralandı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan M.A.Y. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

  • Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Pilot Üsteğmen motosiklet kazasında hayatını kaybetti
    08 Mar Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Pilot Üsteğmen motosiklet kazasında hayatını kaybetti

    Siirt-Kurtalan karayolu Kezer Çayı yakınlarında seyir halinde olan Pilot Üsteğmen Muhammed Ali Yıldırım, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek motosiklet kazası geçirdi. Olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, Yıldırım'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • AK Parti Siirt Kadın Kolları 8 Mart'ı Kutladı
    08 Mar AK Parti Siirt Kadın Kolları 8 Mart'ı Kutladı

    AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Kadınların eğitim seviyesinin artmasıyla iş gücüne katılım oranının da yükseldiğini belirten Başkan Betül Tuğba Mavi, AK Parti'nin kadının güçlendirilmesi için pek çok düzenleme yaptığını vurguladı.

  • Engelli Çocuklarına Özveriyle Bakmak
    08 Mar Engelli Çocuklarına Özveriyle Bakmak

    Siirt'te yaşayan Nazı Erdoğmuş ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan Behiye Ürün, engelli çocuklarına özveriyle bakmaktadır. Nazı Erdoğmuş, 10 çocuğundan 7'sini engelli olarak büyütürken, Behiye Ürün ise 3 engelli çocuğuna bakmaktadır. Her iki anne de çocuklarının sağlık ve ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir çaba sarf etmektedir. Devletin sağladığı desteklerle birlikte, çocuklarının mutluluğu için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

  • Siirt Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı
    08 Mar Siirt Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

    Siirt Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Belediye başkan yardımcıları, kadın personeli ziyaret ederek karanfil ve hediyeler verdi.

  • Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Kadınlar Günü'nde Kadınlara Karanfil Verdi
    08 Mar Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Kadınlar Günü'nde Kadınlara Karanfil Verdi

    Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlara karanfil vererek günlerini kutladı. Jandarma görevlileri, bu önemli günde kadınların toplumdaki değerine vurgu yapmak ve kadına yönelik saygının artırılması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

  • Şırnak-Siirt kara yolu Yeniaslanabaşar köyünde trafik kazası: 1 yaralı
    07 Mar Şırnak-Siirt kara yolu Yeniaslanabaşar köyünde trafik kazası: 1 yaralı

    Şırnak-Siirt kara yolu Yeniaslanabaşar köyü mevkiinde yolcu minibüsünün yoldan çıkması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kazada hafif yaralanan yolcu Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, eğitim yatırımlarını denetledi
    07 Mar Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, eğitim yatırımlarını denetledi

    Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, Şehit Eşref Bitlis Ortaokulu, Özel Eğitim Anaokulu, Cengiz Topel Anaokulu ve Siirt Olgunlaşma Enstitüsü inşaatlarında incelemelerde bulundu. Eğitim yatırımlarının tamamlanarak hizmete alınması yönünde talimat verdi. Siirt'te toplam 37 okulun yapımı ve 80 okulun onarımı için yaklaşık 1 milyar lira yatırım yapıldı.

  • Siirt'te Hayvan Pazarı Şap Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı
    06 Mar Siirt'te Hayvan Pazarı Şap Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı

    Siirt'te bir hayvanda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine hayvan pazarı geçici olarak kapatıldı. Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Hayvan hareketlerinin 20 Mart 2024 tarihine kadar yasaklandığı ve hayvan pazarının karantina süresi bitene kadar kapalı kalacağı ifade edildi.

  • 11 yaşında çıraklık yapmaya başlayan Şakir Gezici, 19 yaşında usta oldu
    06 Mar 11 yaşında çıraklık yapmaya başlayan Şakir Gezici, 19 yaşında usta oldu

    Siirt'te yaşayan Şakir Gezici, 11 yaşında çırak olarak başladığı oto tamir dükkanında 19 yaşında usta oldu. Gezici, mesleğine olan aşkıyla takdir topluyor. Müşterileri tarafından başarılı bir usta olarak tanınan Gezici, kendi oto tamir atölyesini açarak ilk hedefini gerçekleştirdi.

  • Siirt'te Şal Şepik Kumaşı Geleceğe Taşınıyor
    06 Mar Siirt'te Şal Şepik Kumaşı Geleceğe Taşınıyor

    Siirt'in Eruh ilçesinde cezaevinden dönüştürülen atölyede dokunan şal şepik kumaşı, kültürel miras taşıyıcısı sanatçıların öncülüğünde geleceğe taşınıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili yapılan şal şepik kumaşı, Eruh Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki atölyede üretiliyor. Atölyede görevli usta öğreticiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen sanatçı tanıtma kartını almaya hak kazandı. Eruh Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Seyfettin Çelik, atölyenin ihtiyaçları karşılayamadığını ve yeni bir yerde hizmet vermek için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Proje kapsamında kök boya atölyesi kurulması ve usta sayısının artırılması hedefleniyor. Şal şepik kumaşı, farklı renklerde çeşitli giysiler ve aksesuarlar yapmak için kullanılıyor. Usta öğreticiler, aldıkları sanatçı tanıtma kartıyla mesleklerini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

  • Siirt İl Jandarma Komutanlığı, toplu silah ticareti suçundan hüküm giymiş bir kişiyi yakaladı
    05 Mar Siirt İl Jandarma Komutanlığı, toplu silah ticareti suçundan hüküm giymiş bir kişiyi yakaladı

    Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanması için yürüttükleri çalışmalar kapsamında, toplu silah ticareti suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan İ.A. isimli şahsı Siirt'in Aktaş köyünde yakaladı. Yakalanan şahıs tutuklandı.

  • Siirt'te hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı
    05 Mar Siirt'te hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

    Siirt'te Bahçelievler Mahallesi'nde bir iş yeri ve kurumda yaşanan hırsızlık olaylarını araştıran polis ekipleri, şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

  • Siirt'te 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Kişi Yakalandı
    05 Mar Siirt'te 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Kişi Yakalandı

    Siirt'te hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.A, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Aktaş köyünde yakalandı. Firari, operasyon sonucunda gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Siirt'te iş yeri ve kurumdan hırsızlık yapan 2 şahıs tutuklandı
    05 Mar Siirt'te iş yeri ve kurumdan hırsızlık yapan 2 şahıs tutuklandı

    Siirt kent merkezinde bir iş yeri ve kurumdan hırsızlık yapan 2 şahıs polis ekiplerince yakalandı.

  • Siirt'te Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    05 Mar Siirt'te Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar görüşüldü. Seçimlerle ilgili mevzuat, güvenlik tedbirleri, miting alanları ve güzergahlar gibi konular ele alındı. Vali Kızılkaya, seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

  • Siirt'te güvenlik ve asayiş toplantısı gerçekleştirildi
    05 Mar Siirt'te güvenlik ve asayiş toplantısı gerçekleştirildi

    Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında Siirt Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde güvenlik ve asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ilin genel durumu ve son bir ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

  • Siirt'te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    04 Mar Siirt'te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilin genel durumu ve son bir ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Terörle mücadele, asayiş operasyonları ve gümrük kaçağıyla mücadele konularında yapılan çalışmalar paylaşıldı.

  • TFF 3. Lig'de 22. Hafta Maç Sonuçları
    03 Mar TFF 3. Lig'de 22. Hafta Maç Sonuçları

    TFF 3. Lig'de 22. hafta mücadeleleri 4 grupta oynanan maçlarla tamamlandı. Bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şu şekildedir: 1. Grup: Tarsus İdmanyurdu 1-4 Mardin 1969, Malatya Arguvan SK 0-4 Ayvalıkgücü Belediyespor, Artvin Hopaspor 1-1 Gümüşhane Sportif Faaliyetler, Küçükçekmece Sinopspor 0-1 Aliağa, 52 Orduspor 2-1 Kırıkkalegücü, Talasgücü Belediyespor 0-4 Kepezspor, Karabük İdmanyurdu 3-0 Edirnespor. 2. Grup: Sapanca Gençlikspor 2-0 Amber Çay Eynesil Belediyespor, Hacettepe 1945 SK 0-1 Amasyaspor, Kemerkent Bulvarspor 0-0 Pazarspor, Efeler 09 2-3 Turgutluspor, Kelkit Hürriyetspor 0-0 TPAO Batman Petrolspor, Anadolu Üniversitesi 2-1 Ergene Velimeşespor, Karşıyaka 2-0 Silifke Belediyespor. 3. Grup: Bornova 1877 1-2 Büyükçekmece Tepecikspor, Sivas Dört Eylül 1-0 Darıca Gençlerbirliği, Osmaniyespor FK 0-0 Kuşadasıspor, Karaköprü Belediyespor 1-1 Onvo Ağrı 1970, Bayburt Özel İdare 1-1 Akhisarspor, Karatay Termal 1922 Konyaspor 2-2 Belediye Kütahyaspor. 4. Grup: Nevşehir Belediyespor 2-0 23 Elazığ FK, İdaş Çatalcaspor 3-0 Muş 1984 Muşspor, Bursa Yıldırımspor 1-1 Armoni Alanya Kestelspor, Balıkesirspor 1-4 Orduspor 1967, Bergama Sportif Faaliyetler 1-1 Siirt İl Özel İdaresi, Tokat Belediye Plevnespor 3-0 Sultanbeyli Belediyespor, Bitexen Adana 1954 FK 1-0 Güneş Holding Çankaya.

  • Seçim yaklaşırken kulisler hareketlendi! AK Partililer 8 şehrin kazanılacağına kesin gözüyle bakıyor
    03 Mar Seçim yaklaşırken kulisler hareketlendi! AK Partililer 8 şehrin kazanılacağına kesin gözüyle bakıyor

    31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Ankara kulisleri de epey hareketlendi. AK Partililerin seçimde İstanbul, Hatay, Antalya, Eskişehir, Artvin, Bilecik, Bolu ve Siirt'in kazanılacağına kesin gözüyle baktıkları iddia edildi.

  • Siirt'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden meşaleli yürüyüş düzenlendi
    02 Mar Siirt'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden meşaleli yürüyüş düzenlendi

    Siirt'te Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen meşaleli yürüyüşte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Vatandaşlar, sloganlar atarak meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Programa katılan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Temsilcisi Orhan Ay, İsrail'in insanlık dışı saldırılarını kınadı ve Filistin davasının unutulmaması için duyarlılık gösterilmesi çağrısında bulundu.

  • Siirt'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti
    02 Mar Siirt'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti

    Siirt'in Kurtalan ilçesinde doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Beyaz önlüklerini giyen sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak slogan atmadan yürüdü. Grup adına açıklama yapan Dr. Muhammed Bakır Varol, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçların devam ettiğini belirtti ve özgür Filistin Devleti'nin kurulması için mücadele edildiğini vurguladı. Yürüyüşe bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

  • Siirt ve Batman'da Filistin'e destek amacıyla düzenlenen etkinliklerde İsrail'in Gazze'ye saldırıları kınandı
    02 Mar Siirt ve Batman'da Filistin'e destek amacıyla düzenlenen etkinliklerde İsrail'in Gazze'ye saldırıları kınandı

    Siirt'in Kurtalan ilçesinde hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in saldırılarına tepki göstermek için 'sessiz yürüyüş' yaptı. Kurtalan Devlet Hastanesi önünde toplanan grup, 15 Temmuz Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü. İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınandı.

  • Siirt'in Pervari ilçesinde sulama kanalına düşen çocuk boğuldu
    02 Mar Siirt'in Pervari ilçesinde sulama kanalına düşen çocuk boğuldu

    Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Kilis köyünde oturan 8 yaşındaki Umut Aydınalp, evlerinin yakınında oynarken dengesini kaybederek sulama kanalına düştü. Ailesi çocuklarını bulamayınca durumu yetkililere bildirdi. Jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Umut, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Siirt İl Özel İdarespor Kulübü maddi sıkıntılarla mücadele ediyor
    02 Mar Siirt İl Özel İdarespor Kulübü maddi sıkıntılarla mücadele ediyor

    Siirt İl Özel İdarespor Kulübü Teknik Direktörü Mustafa Kalafatoğlu, kulübün maddi sıkıntılar yaşadığını ve futbolcuların maaşlarının ödenemediğini açıkladı. Kalafatoğlu, destek çağrısında bulunarak iş insanlarını göreve davet etti.

  • Siirt'te erken doğum yapan kadın hayatını kaybetti
    01 Mar Siirt'te erken doğum yapan kadın hayatını kaybetti

    Siirt'in Pervari ilçesinde erken doğum yapan bir kadın, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yenidoğan bebek ise hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

  • DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarıyla dernek üyeleriyle buluştu
    01 Mar DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarıyla dernek üyeleriyle buluştu

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile Siirt ve Kars derneklerinin üyeleriyle bir araya geldi. Bakırhan, yöre derneklerini halkın taleplerinin karşılık bulması noktasında aktif katılımcı haline getirdiklerini belirtti ve İstanbul'un güvenli bir yer olmasını, çocukların gelecek kaygısı yaşamamasını istediklerini vurguladı. Ayrıca, 31 Mart seçimleri için çıkardıkları adaylara işaret ederek, İstanbul'da adaylarını çıkaracaklarını ve helal oylarla onlarca belediye alacaklarını söyledi.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt-Kurtalan ve Siirt-Pervari kara yolundaki çalışmaları denetledi
    01 Mar Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt-Kurtalan ve Siirt-Pervari kara yolundaki çalışmaları denetledi

    Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, Siirt-Kurtalan ve Siirt-Pervari kara yolundaki çalışmaları denetledi. Kızılkaya, Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve devam eden yatırımları inceledi. Siirt-Kurtalan güzergahında 24,4 kilometrelik bölünmüş yolun 18,4 kilometrelik kısmının tamamlandığını belirten Kızılkaya, geriye kalan kısımlarda çalışmaların devam ettiğini ve yolun trafiğe açılması için çaba harcandığını ifade etti. Ayrıca, Siirt-Pervari güzergahtaki OSB yolunda 2 viyadüğün yapımı için de çalışmaların hızla ilerlediği aktarıldı.

  • Siirt'te 'Bir Zamanlar Siirt' Fotoğraf Sergisi Açıldı
    01 Mar Siirt'te 'Bir Zamanlar Siirt' Fotoğraf Sergisi Açıldı

    Siirt'te Valilik himayesinde düzenlenen 'Bir Zamanlar Siirt' Fotoğraf Sergisi, Siirt Belediyesi ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezinde açıldı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'nın da katıldığı sergide, Siirt'in hoşgörü ve sevgi dolu kardeşlik şehri olduğu vurgulandı. Açılışa, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve fotoğraf tutkunları da katıldı.

  • Şirvan'da patpat kullanımıyla ilgili eğitim verildi
    29 Şub Şirvan'da patpat kullanımıyla ilgili eğitim verildi

    Siirt'in Şirvan ilçesinde, çapa makinesi ve patpat araçlarının yanlış amaçlarla kullanımını önlemek amacıyla eğitim düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri tarafından verilen eğitimde, 120 kişiye araçların kullanımı ve alınması gereken tedbirler anlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, sağlık kurumlarında incelemelerde bulundu
    29 Şub Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, sağlık kurumlarında incelemelerde bulundu

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası ve Şehit Ebe Birgül Aile Sağlık Merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu. Kızılkaya, sağlık yatırımlarının zamanında tamamlanması için talimat verdi.

  • Batman'da otomobil motosiklete çarptı: 1 yaralı
    28 Şub Batman'da otomobil motosiklete çarptı: 1 yaralı

    Batman'da otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı. Batman- Siirt Çevreyolu Beşiri Kavşağı'nda meydana gelen kazada, otomobil motosiklete çarptı. Yaralanan motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Batman'da otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı
    28 Şub Batman'da otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

    Batman-Siirt Çevreyolu Beşiri Kavşağı'nda meydana gelen kazada, otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Siirt Valisi'ni ziyaret etti
    28 Şub Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Siirt Valisi'ni ziyaret etti

    Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette kentteki yurtların genel durumu değerlendirildi ve öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri için her türlü katkı sağlandığı belirtildi.

  • Siirt'te Esmehan Sultan Kız Öğrenci Yurdu tedbir amaçlı boşaltıldı
    28 Şub Siirt'te Esmehan Sultan Kız Öğrenci Yurdu tedbir amaçlı boşaltıldı

    Siirt'te Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Esmehan Sultan Kız Öğrenci Yurdu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda tedbir amaçlı boşaltıldı. Yurtta kalan öğrencilerin mağdur olmaması için Kurtalan ve merkez ilçedeki yurtlarda kontenjan açıldı ve öğrencilerin taşınma sürecine başlandı. Siirt Üniversitesi Senatosu ise tedbir amaçlı boşaltılan yurtta kalan öğrencilerin derslerinde devam şartı aranmaması kararı aldı.

  • Siirt'te İl Jandarma Komutanlığı personeli 660 ünite kan bağışı yaptı
    28 Şub Siirt'te İl Jandarma Komutanlığı personeli 660 ünite kan bağışı yaptı

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya öncülüğünde başlatılan kan bağışı kampanyası, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikle rekor bir katılıma ulaştı. Kampanyanın ilk haftasında 660 ünite kan bağışı yapıldı. Vali Kızılkaya, kahramanlara teşekkür ederek, kampanyanın Siirt genelinde devam edeceğini belirtti.

  • Siirt 3. Komando Tugayı Personeli Türk Kızılay'ın Kan Bağışı Kampanyasına Destek Verdi
    28 Şub Siirt 3. Komando Tugayı Personeli Türk Kızılay'ın Kan Bağışı Kampanyasına Destek Verdi

    Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı personeli, Türk Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek verdi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya öncülüğünde başlatılan kampanyaya katılan askeri personel kan bağışında bulundu. Kampanyanın ilk haftasında 660 ünite kan bağışı yapılarak rekor kırıldı. Siirt halkı ve sivil toplum kuruluşları da kampanyaya destek olmaya davet edildi.

  • Siirt'te hafif ticari araç refüje girdi, 1 kişi yaralandı
    28 Şub Siirt'te hafif ticari araç refüje girdi, 1 kişi yaralandı

    Siirt'te M.U. yönetimindeki hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje girdi. Kazada sürücü yara almadan kurtulurken araçta bulunan 1 kadın yaralandı. Yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Siirt'in Şirvan ilçesinde patpat kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    27 Şub Siirt'in Şirvan ilçesinde patpat kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Taşyaka köyünde patpat olarak tabir edilen tarım aracı, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi ancak sürücü, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sürücünün cenazesi otopsi için Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Siirt'in Şirvan ilçesinde tarım aracı devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    27 Şub Siirt'in Şirvan ilçesinde tarım aracı devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Siirt'in Şirvan ilçesinde, Mesut B. yönetimindeki tarım aracı Taşyaka köyünde kontrolden çıkarak devrildi. Kazada ağır yaralanan sürücü, 112 Acil Sağlık ekiplerince kaldırıldığı Şirvan İlçe Entegre Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

  • Siirt'te Beklenen Çetin Kış Yerine Sıcak Havalar Hakim Oldu, Soba Üreticileri Satış Yapamadı
    27 Şub Siirt'te Beklenen Çetin Kış Yerine Sıcak Havalar Hakim Oldu, Soba Üreticileri Satış Yapamadı

    Siirt'te yaz boyunca soğuk kış ayları için üretilen sobalar, beklenen çetin kış yerine sıcak havalar nedeniyle satılamadı. Soba satıcıları, işlerin bayağı durgun olduğunu ve depolarının dolu olduğunu belirtti.

  • Siirt'te yakalanan 2 hükümlü tutuklandı
    27 Şub Siirt'te yakalanan 2 hükümlü tutuklandı

    Siirt'te aranan ve hapis cezası bulunan 2 hükümlü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. V.B. ve F.A. isimli şüpheliler, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • Siirt'te yasa dışı bahis suçundan aranan iki zanlı yakalandı
    27 Şub Siirt'te yasa dışı bahis suçundan aranan iki zanlı yakalandı

    Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı bahis suçundan aranan ve hakkında 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan V.B. ve F.A. isimli zanlıları Kurtalan'da gerçekleştirdikleri operasyonla yakaladı. Zanlılar, adli makamlarca tutuklandı.

Advertisement