Siirt İl Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Siirt İl Koordinasyon Toplantısı

Siirt İl Koordinasyon Toplantısı

Siirt İl Koordinasyon Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında düzenlendi.

27.01.2015 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt İl Koordinasyon Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya, ildeki kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Tutulmaz, kamu kaynaklarının keyfi kullanılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Kamu yatırımlarını takibe alacağını ve yapılan yatırımların "adam gibi" yapılmasını sağlayacaklarını ifade eden Tutulmaz, "Siirt'teki yatırımlardan ve vahameti görmek açısından bir örnek vermek istiyorum, uzak bir köyde bir okul yapılıyor. Okulda yapılan iş değişik nedenlerle 210 gün gecikiyor. Gecikme olabilir. Bu normaldir. Eğer ilgili müteahhidin geçerli bir mazereti var ise uzatma süresi alarak cezadan kurtulabilir. Bizim kontrol mühendislerimiz tam 7 ay gecikmeye 7 ay mazeret bularak rapor tutuyor. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu işin içinde başka bir iş var. İlgili arkadaşlar hakkında soruşturma açtım" dedi.

Her kamu kurum müdürünün kendi sorumluluk alanı ile ilgili bilgi sahibi olması gerektiğini belirten Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadarki durumda çok fazla cezai işlem uygulamadım ama bu kaynaklar kamu kaynağıdır. Bu kaynaklarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Eğer köy yolunda herhangi bir sıkıntı varsa, müteahhit iyi yapmadıysa o kontrolör hakkında da o işi yürüten arkadaşlar hakkında da soruşturma açarım. Hukuk çerçevesinde bunların takipçisiyim. Kamu hizmetini sunarken birilerini zengin etmek ve birilerini hak etmediği şekilde para kazandırmak zorunda değiliz. Bunun sorumlusu hepimiziz bunun için gereken hassasiyeti göstereceğim. Bu ülkenin kalkınması için herkes üzerine düşen görevi layiki ile yapmak zorunda. Şuanda ilimizde yapılan kontrollerden memnun değilim. Özelikle şu son örnekleri gördükten sonra çok çok rahatsız oluyorum. Bunun sonucu olarak bilin ki ilgili sorumlular haklarında hukuki işlem yapılacak." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt İl Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement