Siirt İl Müftüsü Arvas'tan Zekat Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Siirt İl Müftüsü Arvas'tan Zekat Açıklaması

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, "Bütün semavi dinlerde muhtaç insanların korunmasına yönelik bazı tedbirlerin alındığı ve zekatın emredildiği görülüyor" dedi.

24.06.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, "Bütün semavi dinlerde muhtaç insanların korunmasına yönelik bazı tedbirlerin alındığı ve zekatın emredildiği görülüyor" dedi.

Arvas, yaptığı açıklamada, mali bir yükümlülük olan zekatın tam olarak verildiği yerlerde mali suçların da azaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün semavi dinlerde muhtaç insanların korunmasına yönelik bazı tedbirlerin alındığı ve zekatın emredildiği görülüyor. Kur'an-ı Kerim'de müşriklerden söz edilirken, 'Tövbe edip namazı kılar ve zekatı verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir' buyrulması, zekatın Müslüman olmanın en belirleyici unsurlarından biri olduğunu göstermektedir."

Zekatın İslam'ın beş temel esasından biri olarak değerlendirildiğini ifade eden Arvas, şöyle devam etti:

"Zekat bir borç, yük gibi algılanmamalı, gönülden yerine getirilen bir ibadet olmalıdır. Bedenin şükrü olduğu gibi, elde edilen malın da şükrü vardır. Peygamberimiz, 'Her şeyin bir zekatı vardır. Bedenin zekatı da oruçtur' buyururken insanın sahip olduğu her bir nimete karşı şükretmesi gerektiğini vurgular. Bu anlamda zekat, Allah'ın verdiği mala karşı şükür vazifesidir. Bedenin zekatı olan orucun insan bedenini maddi ve manevi olarak temizlemesi gibi zekat da malı arındırır, bela ve musibetlere karşı ona korunak sağlar."

Arvas, mali bir yükümlülük olan zekatın kişinin dünya malına karşı dengeli bir duruş içinde olmasını da sağlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt İl Müftüsü Arvas'tan Zekat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement