Siirt Kent Meydanı Projesi Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Siirt Kent Meydanı Projesi Start Aldı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz:"Siirt Kent Meydanı projesi ile şehir merkezi rahat bir nefes alacak, Siirt yeni bir imaja da kavuşacaktır."dedi.

22.07.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in uzun süredir beklediği ve kamuoyunun da gündeminde yer alan "Siirt Kent Meydan Projesi" bugün yer teslimi yapılarak, ilk kazma vuruldu.

Valilik bitişiğinde yer olan ve şuan otopark olarak kullanılan alanda yapılan yer teslim törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, bazı kurum müdürleri, firma yetkilileri ile basın mensupları katıldı.

Gazetecilere projeyle ilgili bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz,"Siirt Kent Meydanı projesi ile şehir merkezi rahat bir nefes alacak, Siirt yeni bir imaja da kavuşacaktır. Göreve başlamamla birlikte özel önem verdiğimiz bir projedir. Projenin hayata geçirilmesinde Milletvekillerimize, ilgili tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Projenin iki etaptan oluşacağını kaydeden Vali Tutulmaz,"Proje 7 bin 400 metre kare alan üzerinde, 4 milyon Tl maliyetle yapılacaktır. Birinci etapta, bir adet Sergi alanı, bir adet Cafeterya, bir adet havuz, oturma bankları, yürüyüş alanları, 103 araçlık kapalı otopark alanı, engelliler için bir adet otopark asansörü, ağaçlandırma ve çim ile çevre aydınlatma yer alacak ve birinci etabımız, 6 aylık süre içinde tamamlanacaktır. İkinci etaba ise, Tapu Kadastro, İl Emniyet Müdürlüğü ve Defterdarlık hizmet binalarının tahliyesi ile birlikte, projeye ikinci etap olarak başlanacaktır."dedi.

Kent Meydanı Projesinin ildeki trafik park sorununu büyük bir ölçüde çözeceğini belirten Vali Tutulmaz, 2015 yılının Siirt ilimiz için projeler yılı olduğunu sözlerine ekledi.

Bir iş makinesine binerek, projeye start veren Vali Tutulmaz, Projenin, İl Özel İdaresi Kontrol Mühendisleri tarafından takip edilerek, sık sık denetleneceğini belitti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Kent Meydanı Projesi Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement