Siirt Sağlık Sen'in 3. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Siirt Sağlık Sen'in 3. Olağan Genel Kurulu

Siirt Sağlık Sen\'in 3. Olağan Genel Kurulu

Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı Aziz Aslan, 6 7 ekim tarihinde yaşanan olayların 90'lı yıllarda yaşanmadığını belirtti.

02.11.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Genel Başkan yardımcısı Aziz Aslan, 6-7 ekim tarihinde yaşanan olayların 90'lı yıllarda yaşanmadığını belirtti.

Sağlık Sen Siirt Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurulunda konuşan Aslan, IŞİD terör örgütü üzerinden çarşaflıları, sakalıları ve diğer Müslümanları, tahrik edici bir durumla yanlış lanse etmeyi vicdan sahibi olanların kabül etmediğini söyledi.

Vatandaşlar rahat bir ortam içerisinde yaşamaya başlarken, 1990'lı yılları aratacak hatta doksanlı yıllara rahmet okuyacak 6-7 Ekim'deki olaylarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Şimdi Kobane olayı bir bahaneydi, Kobane'nin neresinden bakarsanız bakın orda bir zulüm var, oradaki insanlar gerçekten mazlum durumda bırakıldı. İnsanlarımız muhacir duruma düştüler. Bizler insan olarak baktığımızda bu insanların ezilmişliğinden dolayı yanlarında olmamız gerekiyor. Onların yüzde 70'i Türkiye'de. Geride kalan insanlarımızın temel gıdasını Türkiye zaten oraya gönderiyor. Ama samimi olursak kardeşlik, kardeşlik edebiyatı ile olmaz. Kardeşlik, kardeşliğin hukuku ve onun ahlakını savunarak ancak ona yardımcı olabilirsin."

Aslan, dün 3-5 ağacı bahane ederek ortalığı karıştıranların, çevreci olamadıkları gibi bugün de hem sokakları, hem de insanların yüreklerini yakanların, asla Kobane'nin sevenleri ve dostu olmaması gerektiğini kaydetti.

Aslan "Onları öldürmek, hele ki bir kişi 3-5 kere öldürmek hiçbir vicdana sığmaz. Bakın bırakın sokak olaylarını İslam savaş hukukunda kadına dokunulmaz, ihtiyara dokunulmaz, yaralılara dokunulamaz, eli silah tutamayıp savaşa gidemeyene dokunulmaz. Elçiliklere ve anlaşmaların hepsine sadık kalınır. Evrensel değerlerde de bu aynıdır" dedi.

Sağlık Sen Siirt İl Başkanı Vesim Eviz ise, yıllardır yakın coğrafyada yakın tarihte yaşanan olaylara bakıldığında kazanan kimsenin olmadığını, kaybedenin sadece insanlık ve insanlığın vicdanı olduğunu belirtti.

Küreselleşme ile küresel bir zenginlik kovalanırken dünyanın birçok ülkesi yoksullaşmaya ve sefalete itildiğini ve iç savaşlar çıkarıldığını söyleyen Eviz, "Bizce mevcut belirsizlik ortamından çıkılabilmesi için siyasi parti, STK ve iş dünyası kuruluşların sağduyu ve uzlaşma zemininde ortak hareket etmelidir. Bu sağduyu ve uzlaşmanın ortak paydaları özgürlükçü demokrasi, hakların iradesi, hukuk devleti, siyasi ve ekonomik istikrarın korunması olmalıdır" dedi.

Bu arada, tek listeyle yapılan genel kurulda mevcut Başkan Vesim Eviz, yeniden Sağlık Sen Siirt Şubesi Başkanı oldu. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Sağlık Sen'in 3. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement