Siirt'te 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Tecavüze Uğradı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Tecavüze Uğradı

Siirt\'te 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Tecavüze Uğradı

Siirt'in Baykan ilçesinde N. G. adlı kız öğrencinin, arkadaşlık kurduğu B. A. tarafından cinsel istismara ardından da tecavüze uğradığı iddia edildi.

09.10.2013 12:31  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Baykan ilçesinde N.G. (12) adlı kız öğrencinin, arkadaşlık kurduğu B.A. (13) tarafından cinsel istismara ardından da tecavüze uğradığı iddia edildi. İki yıl gizlenen olayı rehber öğretmeni ortaya çıkardı.

Edinilen bilgilere göre, 2 yıl önce N.G.'nin uğradığı cinsel istismar ve tecavüz olayını, öğrencisinin durumundan şüphelenen rehber öğretmeni ortaya çıkardı. İddiaya göre, kızın poliste verdiği ifadede, 2010 yılında arkadaşlık kurduğu B.A.'yla bir gün ders arasında emniyet lojmanlarının arkasında bulunan metruk bir alana gittiklerini burada B.A'ya cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

N.G. ifadesinde, B.A. adlı öğrencinin kendisini F.K. (13) ile K.K. (18) adlı kişilerle tanıştırdığını, B.A.'nın kendisini kuytu bir yere götürerek burada B.A., F.K., K.K.'nın kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. N.G., olayın ardından zanlıların kendisine bir miktar para verdiğini, durumu ailesine anlatması durumunda ölüm tehditinde bulunduklarını dile getirdi. İki gün önce kızın durumundan şüphelenen rehber öğretmenin diğer akranlarının kendi aralarında bu konuyu konuşmalarını duymasının ardından olayı polise anlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan bir ekip önce kızın ve ardından rehber öğretmenin ifadelerine başvurdu.

İLK GÜN 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kızın ifadelerinin ardından 34'ü öğrenci olmak üzere 40 kişi gözaltına alındı. Yapılan sorgulamaların ardından kızla cinsel ilişkiye girdiği ve cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle S.D. (13), F.K. (13), H.E. (13), M.K. (13), H.K. (14), B.A. (13), C.T. (14), K.K. (18), Y.E.E. (13) olmak üzere 9 kişi tutuklandı.

Yaşanan olay sonrası harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettişleri, N.G.'yi devlet koruması altına aldı. Psikolojisi bozulan kızın ruhsal travma yaşadığını tespit edilirken, diğer çocuk mağdurlarının da korunması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Tecavüze Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement