Siirt'te 3 Çocuğu Engelli Ailenin Zorlu Yaşamı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te 3 Çocuğu Engelli Ailenin Zorlu Yaşamı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 3 çocukla yaşam mücadelesi Karataş ailesi, sığınabilecekleri sıcak bir yuva istiyor.

24.02.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Kurtalan ilçesinde doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 3 çocukla yaşam mücadelesi Karataş ailesi, sığınabilecekleri sıcak bir yuva istiyor.

İlçeye bağlı Gürgöze köyünde 2 odalı evde oturan Karataş ailesinin engelli çocukları Abdurrezak (13), Şemsenur (17) ve Gurbet (28) kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığı için bakımını ailenin diğer fertleri karşılıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nce verilen evde bakım parasıyla geçindiklerini belirten anne Sevinç Karataş (50), rahatsızlığı nedeniyle eşi Mahfuz Karataş'ın çalışmadığını belirterek, doğuştan engelli çocukların tedavisi için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi.

Karataş, tek isteğinin çocuklarına daha iyi bakabileceği bir eve kavuşmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz 10 nüfus banyosu ve tuvaleti olmayan 2 gözlü bir evde kirada oturuyoruz. Tuvalet ve banyo ihtiyacımızı bahçede çatısı olmayan barakada gideriyoruz. Çocuklarım yürüyemedikleri için onları sırtımda taşıyarak banyo ve tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorum. Çocuklarım çok zorluk çekiyor. Kimseden para istemiyorum. Ben çocuklarımın barınacağı bir ev istiyorum."

Cumhurbaşkanı aileyi ziyaret etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart 2013 tarihinde Kurtalan Devlet Hastanesi ziyaretinde engelli çocukları ve kendisiyle sohbet ederek ilgilendiğini hatırlatan Karataş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 3 engelli çocuğum olduğunu öğrenince bana yakından ilgi gösterdi. Sayın Erdoğan bana maddi yardımda da bulundu. Kendisine sorunlarımı anlattım. Engelli çocuklarıma bakabileceğim bir ev ihtiyacım olduğunu söyledim. Sayın Erdoğan yetkililere bana bir ev yapılabilmesi için talimat verdi. Siirt Valiliği'ne yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı. Çok mağdur durumdayım. Yetkililerden yardım bekliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 3 Çocuğu Engelli Ailenin Zorlu Yaşamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement