Siirt'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Siirt\'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü, Siirt'te düzenlenen törenle kutlandı.

30.08.2014 14:13  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü, Siirt'te düzenlenen törenle kutlandı. Etkinliklerin bir kısmı, Botan Çayı'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği olay nedeni ile iptal edildi.

İlk tören Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenkler sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz valilik makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra törenlerin düzenlendiği valilik önündeki alana geçen Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Halil Soysal ve Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır burada kortej arıcıyla katılımcıların bayramlarını kutladı. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağçakale, Adalet Komisyon Başkanı Zeki Güler, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim, Kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Garnizon komutanlığı adına konuşma yapan Kurmay Yüzbaşı Erdem Barışık, 30 Ağustos zaferinin, vatanı kurtarmak maksadıyla bu milletin her türlü imkansızlık ve onursuz şartlar karşısında ordu-millet kaynaşması içerisinde yok edilmeye karşı var olma mücadelesi olduğunu söyledi. Barışık, "30 Ağustos, yolunda sarsılmaz azminin kararlılığın kahramanlığını ortaya koyarak kazandığı büyük bir zaferdir. Bu zaferde vatandaşların katkısının ne kadar büyük olduğunu Şerife bacının hikayesini anlatmakla yetineceğim. Şerife bacı, canını hiçe sayarak askerin ihtiyaç duyduğu mermi ve cephanesini ulaştırmak için hayatını feda eden kahraman anadan biridir. Bu kahraman ana, cepheye yüklü kanısıyla kar ve tipi demeden ölüme meydan okuyarak cepheye kadar gelmiş ve yol kenarında donmuştur. Yanına gelen askerler gözyaşlarına hakim olamamıştır. Gördükleri manzara aynen şöyledir; kanının içinde kundakta bir kız çocuğu ağııyordu. Şerife ana cephanesi ve yavrusu uğruna kendini feda etmiştir. Bunun birlikte her safhasıyla düşünülmüş idari bir zaferle sonuçlanmış bu hareket, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanını tarihe bir kere daha yazdıran muazzam bir eserdir. Bu eser Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesidir" dedi.

Daha sonra Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Garnizon komutanı Tuğgeneral Soysal, Mehmetçik Dershanesi'nde başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Botan Çayı'nda 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay nedeniyle 30 Ağustos törenlerinin bazı gösteri bölümlerinin iptal edildiği belirtildi.

Geçit töreninin ardından kutlama sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement