Siirt'te Cinsel İstismar Olayları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Cinsel İstismar Olayları Protesto Edildi

Siirt\'te Cinsel İstismar Olayları Protesto Edildi

BDP öncülüğünde bölge illerinden gelen çeşitli sivil toplum örgütleri bugün kentte yaşanan cinsel taciz olaylarını yürüyüşle protesto etti.

27.07.2013 19:05  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te eski Belediye Başkan Yardımcısı 62 yaşındaki Abdullatif C., 10 gün önce yaşları 13 ve 17 olan kız kardeşlere cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmış ve üyesi olduğu BDP'den ihraç edilmişti. BDP öncülüğünde bölge illerinden gelen çeşitli sivil toplum örgütleri bugün kentte yaşanan cinsel taciz olaylarını yürüyüşle protesto etti. Protestoya Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necati Yılmaz, Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay, BDP İl Başkanı Ata İnan ile çevre illerden gelen sivil toplum örgütü üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı.

Siirt Berfin Kadın Derneği önünde toplanan protestocular, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki İHD Siirt Şubesi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında 'İstismar ve tecavüzü hayır' sloganları atıldı.

Protestocular adına açıklama yapan Petrol- İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekin, Siirt'te yaşanan cinsel istismar olayı kınadıklarını belirterek, bu durumun utanç verici olduğunu söyledi. Bu sırada görüntü alan sivil polisi gören Tekin, "Ne kadar trajik komik bir durumdur ki, beş tane basın emekçisinin kamerası varken 50 tane polis kamerası var. Demokratik yönetimlerde böyle bir durum olmaz. Barış sürecinin, demokratik çözüm sürecinin ruhuna aykırı bir durum olduğunu buradan özellikle emniyet kuvvetlerine söylemek istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Cinsel İstismar Olayları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement