Siirt'te, "Gençlik ve Toplum" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te, "Gençlik ve Toplum" Konferansı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siirt İl Temsilciliği tarafından "Gençlik ve Toplum" konferansı düzenlendi.

23.05.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siirt İl Temsilciliği tarafından "Gençlik ve Toplum" konferansı düzenlendi.

Siirt Üniversitesi merkez konferans salonunda düzenlenen konferansa TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Dal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş, TÜGVA Siirt İl Temsilcisi Halilallah Seyidoğlu, çok sayıda eğitimci ve vatandaş katıldı.

Konferansta konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç.Dr. Aydın Aktay, eski kuşak ile kıyaslamalar yaparak yeni kuşağın sosyolojisine dikkat çekti.

"W kuşağı yememiş yedirmiş, içmemiş içirmiş ve Y kuşağı ise yedirilen içirilen bir kuşaktır" diyen Aktay, şöyle konuştu:

"1950'den günümüze kadar çeşitli dönemler geçirmiş gençlik kuşağı var. Her biri farklı bir sosyolojiye sahip. Kuşaklara; Z, Y, X, W, 0 diye ad vermekteyiz. Mesela bizim kuşağımız W kuşağıdır. 70'li yıllarda doğmuş, 80'li yıllarda ergenlik gençlik dönemlerini yaşamıştır. Mesela W kuşağının çocukları olan Y Kuşağı; anne babaları bu kuşağın her ihtiyacını karşılamak üzere tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yememiş yedirmiş, içmemiş içirmiş bir kuşaktır W kuşağı. Yedirilen içirilen her ihtiyacı karşılanan Y kuşağıdır. Ne okulda, ne evde, ne siyasette yüksek ses tonu ile karşılaşmamıştır. Yediği önünde yemediği arkasındadır. Site tarzı kentsel yerleşkelerde büyümüşlerdir. Ebeveynleri gibi tek odada dokuz kardeş büyümemişlerdir."

Aktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuşakların farkında olduğundan dindar nesil dediğini belirtti.

Aktay, "W kuşağı ile Y kuşağı arasındaki farkları örneklendirmek bitmez. Dikkat ederseniz birini bitirip diğerine başlayamıyorum. Şu ara hükümette bir telaştır almış yürüyor. Dindar nesil, imam hatip olayı, zorunlu din dersi falan. Sanırım Reis-i Cumhur gidişatın farkında ve Y, Z kuşaklarının gelişinin ayak seslerini işitmiş" şeklinde konuştu.

Konferans, karşılıklı soru-cevap şeklinde sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te, 'Gençlik ve Toplum' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement