Siirt'te Görev Yeri Değişen Yargı Mensupları İçin İftar Verildi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Görev Yeri Değişen Yargı Mensupları İçin İftar Verildi

Siirt\'te Görev Yeri Değişen Yargı Mensupları İçin İftar Verildi

Adalet Bakanlığı’nın 2016 yılı kararnamesiyle Siirt’te görev yeri değişen yargı mensupları için iftar verildi.

17.06.2016 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı'nın 2016 yılı kararnamesiyle Siirt'te görev yeri değişen yargı mensupları için iftar verildi.

Bir otelde düzenlenen iftara, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şişmek, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar, adli ve idari yargı mensupları ve ailelerinin katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, kurumlar arasında işbirliğinin uyum içinde devam etmesi halinde bunun huzurun sağlanmasına vesile olacağını söyledi. Bugün itibariyle Siirt'te belli bir şekilde huzurun sağlanmasında güvenlik güçlerinin yanında adli teşkilatının da katkısı olduğuna inandığını aktaran Tutulmaz, katkıyı sağlayan hakim ve savcılara teşekkür etti.

Tüm hakim ve savcılara yeni görevlerinde başarılar dileyerek veda eden Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Ağçakale ise, 2 yıllık süre zarfında görev yaptığı Siirt'te karşılaştığı sıkıntıların üstesinden gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Emniyet güçlerinin, yeri geldiğinde bedeniyle siper aldığı durumları adli mensupları olarak hukuk çerçevesinde terörle mücadele kapsamında kendilerini desteklerini dile getiren Akçakale, "Siirt'in, çevre illere göre terör sürecinde en az hasar görecek şekilde atlatılmasında elimizden gelenini yaptığına inanıyoruz" dedi.

Siirt'te yaklaşık 1,5 yıldır görev yapığını belirten Siirt Adalet Komisyonu Başkanı Karakuzu da, il'de görev yapmaktan mutluluk duyduğunu, görev yeri değişen tüm yargı mensuplarına yeri görevlerinde başarılar diledi.

Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar da, konuşmasında, "Yargı avukatsız olmuyor. Yargılamayı meşrulaştıran savunmadır. Dolayısıyla yargılamada birlikte nezaket ve saygı kuralları içerisinde salt savunma ve yargılamada uyumlu çalışmak bizim ayrı bir beklentimizdir. Baro olarak uyum içinde arkadaşlarımızla beraber çalışmaya özen gösterdik" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın 2016 yılı kararnamesiyle Konya Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağcakale'ye Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Alanya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atanan Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakuzu'ya Siirt Garnizon komutanı Tuğgneral Ahmet Şimşek tarafından plaket verildi.

Tören, kararname ile görev yeri değişen diğer yargı mensuplarına plaket verilmesi, tayini çıkan hakim ve savcıların veda konuşmalarınla sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Görev Yeri Değişen Yargı Mensupları İçin İftar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement