Siirt'te İlköğretim Haftası Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Siirt'te İlköğretim Haftası Kutlaması

Siirt\'te İlköğretim Haftası Kutlaması

Siirt’te, 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi.

15.09.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi.

Sancaklar İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Gelişimi Destekleme ve İzleme Daire Başkanı Abdi Erdoğan, bir ülkenin kendini nasıl tanımladığını ve kendine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesinin o ülkenin eğitim sistemi ve onun ne ölçüde hayata geçirdiği ile mümkün olacağını söyledi. Erdoğan, "Çağımız ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olmak rekabette üstünlük sağlamak amacıyla amansız bir yarış devam etmektedir. Ülkemizin de bu yarışta başarılı olması ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkabilmesinin yolu iyi bir eğitim sisteminin ve bunun başarılı bir şekilde uygulamasından geçiyor. Nitekim Bakanlığımız bu amaçla gerçekleştirdiği zorunlu eğitimi 12 yılı çıkarılması eğitim programının günün şartlarına uygun hale getirmesi, ders programı ve fiziki gerçekleştirmeleri uygun hale getirmesinden geçiyor. Bakanlığımız bunu da gerçekleştirmiştir" dedi.

İl Milli Eğitimi Müdürü Fethi Suay ise, Bakanlığın değişim dönüşüm programıyla başlattığı çalışmaların eğitimin kalitesinin arttırmasını sağladığını söyledi. Suay, "E-okul sistemine geçilmesiyle birlikte artık hiçbir veli benim çocuğumu şu okula kaydedin diyemiyor. Adrese dayalı sistemine öğrencinin kayıt alanın neyse oraya kaydediyoruz. Veli ile öğrenci arasında tefrika girmek mümkün değil. Ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılması büyük bir olaydı, bakanlığımız bunu gerçekleştirdi. Fatih Projesi ile her yıl 9. Sınıf öğrencilerine tablet dağıttık. Bu onların daha da gelişmelerini sağlıyor" diye konuştu.

Daha sonra, 8. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan çocuklara çiçek vererek karşıladı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Gelişimi Destekleme ve İzleme Daire Başkanı Abdi Erdoğan, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Emniyet Müdürü Meetin Özkan ve milli eğitim yetkililerinin katıldığı tören, öğrencilerinin şiir okuması ve okulun gezilmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te İlköğretim Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement