İş Ararken İşveren Oldu - Son Dakika
Ekonomi

İş Ararken İşveren Oldu

İş Ararken İşveren Oldu

Siirt'in Baykan ilçesinde uzun yıllar çalışmak için iş arayan Mesut Gümüştekin, başvurduğu KOSGEB desteği ile kendi işini kurup işveren oldu.

23.05.2016 15:17  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Baykan ilçesinde geçen yıla kadar işsiz olan Mesut Gümüştekin, iş imkanı kısıtlı olduğundan dolayı ekmeğini kazanıp geçimini sağlayabilmek için evini ve sevdiklerini bırakıp gurbette çalışmaya gitmiş.

SON ÇARE OLARAK BAŞVURDU

Ailevi nedenlerden dolayı tekrardan Baykan'a gelmek zorunda kalan Gümüştekin, son çare olarak başvurduğu KOSGEB'den olumlu yanıt alınca eğitimlere katılmaya hak kazanıp, aldığı belge ve destek ile kendi memleketinde işyerini kurdu.

İş Ararken İşveren Oldu

BAŞKALARINA EKMEK VERDİ

İşini geliştirip yanında birden çok eleman çalıştırmayı planlayan Gümüştekin, "Baykan da iş ararken KOSGEB'den destek verildiğini duydum. Önce gerçek olabileceğine inanamadım. Araştırmalara başladım sordum soruşturdum ve hayatımın fırsatını yakaladım. KOSGEB desteğinden faydalanarak kendi iş yerimi kurdum, ayrılmak istemediğim memleketimde yöresel ürünler üzerine kurduğum işyerinde şuan istihdam sağlıyorum. Devletimizin KOSGEB eliyle bizlere sağlamış olduğu desteklerden ötürü minnet duyduğunu belirtip sözlerini bitirdi" dedi.

İş Ararken İşveren Oldu

"İŞİNİ KURMAK İSTEYEN GELSİN"

KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ise, iş fikri ve projesi olan girişimcilere destek verdiklerini, yeni kurulan işletmeler ile istihdama katkı sağladıklarını söyledi. İşini kurmak isteyen işsizlere çağrıda bulunan Erkılıç, ilk başta girişimcilik eğitimi verdiklerini, eğitim sonunda belge alan girişimcilere kendi işletmelerini kurmaları için geri ödemesiz 50 bin TL ve geri ödemeli 100 bin lira faizsiz kredi desteği verildiğini, ayrıca kadın ve engelli girişimcilere ise yüzde 20 pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İş Ararken İşveren Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Yorumcu.: Bunları gecin.. kimse kimseyi kandırmasin.. herkes işinin çakalı.. gittik araştırdik. Tamam aç işyerini demir başını elemanlarını ayarla faturalandir gel parani verelim dediler.. her KOSGEB de farklı uygulamalar mi mevcut. Bu destekte yine elinde sermaye si olanlara destek.. paran almadiktan sonra belge bi işe yaramıyor.. 2 0 Yanıtla
  • Ordu: İşçinin emekcinin hakkını alın terini neyse vereceksin buna yanasmiyorsan gecersin tezgaha kendin çalışırsın hakkının hakkını verki boylece kazandığım helâl olsun 0 0 Yanıtla

Advertisement