Siirt'te "O Köy Bizim Köyümüzdür" Projesi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te "O Köy Bizim Köyümüzdür" Projesi

Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı Siirt İl Temsilciliğinin uyguladığı ve kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmelerini engellemeyi amaçlayan "O Köy Bizim Köyümüzdür" projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

26.02.2015 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı Siirt İl Temsilciliğinin uyguladığı ve kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmelerini engellemeyi amaçlayan "O Köy Bizim Köyümüzdür" projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda, KAMER Vakfı Siirt Şubesi hazırlanan ve Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında desteklenen "O Köy Bizim Köyümüzdür Projesi" tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, devlet olarak üzerilerine düşeni yaptıklarını söyledi.

Kadınların eskiden derdini anlatamaz durumda olduklarını savunan Saltaş,"Ancak gelişen Türkiye ile beraber devletimiz bayanların derdine derman olmaya başladı. Yuvayı yapan dişi kuştur. Kadınlar bize Allah'ın emanetidir. Projeye destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Kamer Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç ise ailenin, herkesin birbirine hürmet ettiği kutsal bir yer olduğunu belirtti. Siirt'te "O Köy Bizim Köyümüzdür" projesi ile yaşanan korkuları kırdıklarını ifade eden Akkoç, eskiden korkudan toplantıları sadece il merkezlerinde gerçekleştirdiklerini, korkunun kırılmasıyla beraber artık toplantılarını ilçe ve köylerde de yapabildiklerini kaydetti.

Akkoç, projeyle birlikte kız çocukların okullaşma oranının artığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'O Köy Bizim Köyümüzdür' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement