Siirt'te Ölü Anadolu Vaşağı Bulundu - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Ölü Anadolu Vaşağı Bulundu

Siirt'te yol kenarında ölmüş halde bulunan Anadolu vaşağı, incelenmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne götürüldü.

18.01.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te yol kenarında ölmüş halde bulunan Anadolu vaşağı, incelenmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Siirt- Baykan karayolunun 35. kilometresinde yol kenarında daha önce görmedikleri bir hayvanı fark eden vatandaşlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.Olay yerinde inceleme yapan ekipler, hayvanın ölmüş bir Anadolu vaşağı olduğunu belirledi.Nesli tükenmekte olan hayvanda herhangi bir ateşli silah izine rastlanmadı. Vaşağa yoldan geçen bir aracın çarpmış olabileceği ifade edildi.

"Siirt'te ilk kez görüldü"

İncelenmek üzere müdürlüğe getirilen vaşaktan alınacak DNA numuneleri, tür testi için Ankara'ya gönderilecek.Müdürlükte görevli doğa koruma mühendisi Faruk Tülücü, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu vaşağın Türkiye'de ender görülen bir türe ait olduğunu bildirdi.Anadolu vaşağının Siirt'te de yaşadığını tahmin ettikleri ancak şimdiye kadar hiç karşılaşmadıklarını belirten Tülücü, şunları kaydetti: "Bu tür 'komşu kızı' olarak biliniyor. İnsanlara kolay kolay gözükmez. Daha önceleri Siirt bölgesinde vaşak olduğuna dair duyumlar aldık ama elimizde bir veri yoktu. Ölü bulduğumuz bu vaşak, elimizdeki ilk veri oldu. Bu süreçten sonra Siirt'te bu hayvanların yaşam alanlarının tespitini yapacağız. Bunlarla alakalı tabelalar asma, bölgedeki köylerde vatandaşları bilgilendirme çalışmaları yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Ölü Anadolu Vaşağı Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement