Siirt'te Organ ve Doku Bağışı Standı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Organ ve Doku Bağışı Standı Açıldı

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) organ ve doku bağışının önemi hakkında bilgilendirme amaçlı stand açıldı.

30.04.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) organ ve doku bağışının önemi hakkında bilgilendirme amaçlı stand açıldı.

Sosyal sorumluluk kapsamında gençlerin topluma faydalı bireyler olma yolunda farkındalık oluşturmak amacıyla Siirt İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Siirt Üniversitesi, Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, SİÜ Kezer Kampüsünde stand açılarak gelenlere organ ve doku bağışının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan yaptığı açıklamada, tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Dr. Aslan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde her geçen gün organ ve doku nakli hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedilmekle birlikte nakil sayılarında henüz hedeflenen seviyeye ulaşılamamıştır. Bunun en önemli nedenlerinden birisi ise yeterli sayıda organ ve doku bağışının yapılmamasıdır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak Siirt Üniversitesinde açmış olduğumuz organ ve doku bağış standımız ile öğrencilerimize Organ ve doku bağışı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak; bu etkinlik boyunca gönüllü bağışçılardan organ ve doku bağışı alınmıştır."

Aslan, faaliyete katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Organ ve Doku Bağışı Standı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement