Siirt'te Sağlık Kompleksi Yapılacak - Son Dakika
Sağlık

Siirt'te Sağlık Kompleksi Yapılacak

Siirt\'te Sağlık Kompleksi Yapılacak

Ak Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran, Siirt il merkezinde halk sağlığı kompleksi yapılacağını duyurdu.

07.02.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran, ortak bir yazılı açıklamada bulundu. İki vekil Siirt'te yani bir halk sağlı merkezi kurulması için çaba harcadıklarını ve yapılacak uğraşlar neticesinde, Sağlık Bakanlığının 2014 yılı yarım programına alındığını açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Ak Parti Milletvekili Osman Ören, Siirt bünyesinde; Halk sağlığı Müdürlüğü, Halk Sağlığı Laboratuvarı ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi'nin yer alacağı "Siirt Halk Sağlığı Kompleksi" nin yapımının Sağlık Bakanlığı 2014 yılı yatırım programına alınmasını sağladıklarını belirtti. Konuyla ilgili yapılacak açıklama aynen şöyle: "İlimizde içerisinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Halk Sağlığı Laboratuarı ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi'nin yer alacağı "Siirt Halk Sağlığı Kompleksi"nin yapımı için Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuç alarak, Sağlık Müdürlüğü'nün yanındaki arayabir "Halk Sağlığı Kompleksi" yapılmasını 2014 yılı yatırım programına alınmasını sağlarken, Eruh Merkez'e yeni bir Toplum Sağlığı Merkezi ve bir Aile Sağlığı Merkezi, Siirt-Merkez Doluharman ve Tuzkuyusu, Kurtalan Tulumtaş ve Saipbeyli, Pervari Belenoluk ve Şirvan Yağcılar köylerine de yeni bir Sağlık Evi yapılmasının 2014 yatırım programına alınmasını sağladık.

Son 11 Yılda 148 Milyon TL Sağlık Yatırımı

Ak Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran, İnsan sağlığını önemsediklerini ve bunun için ciddi çalışmalar yaptıklarını açıkladılar. Siirt'te son 11 yılda 148 milyon TL'lik sağlık yatırımı yapıldığını belirten iki vekil "İnsan hayatını her şeyden çok önemseyen bir sağlık politikasına sahip bir iktidar olarak; Siirt'e son 11 yılda 148 Milyon TL'lik sağlık yatırımı gerçekleştirdik. Halkımızın ihtiyacı olan sağlık hizmetlerini, merkez-köy demeden insanımızın yaşadığı ve ihtiyaç duyduğu her yerde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu düşünceyle gerçekleştireceğimiz bu yeni sağlık yatırımlarımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dediler.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Siirt'te Sağlık Kompleksi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek
    12:10 Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekipleri, Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara gece boyunca destek sağladı. Ekipler, depremzedelere görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları misafirhanelere yönlendirdi. Çalışmaların bugün de devam edeceği belirtildi.

  • İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
    12:08 İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu

    İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden 8 yaşındaki çocuğun sol yumurtalığında tümör tespit edildi. Robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilen ameliyat sonucunda çocuğun vücudundaki tümör alındı ve sağlığına kavuştu. Robotik cerrahi teknolojisi, çocuklarda da kullanılan bir yöntemdir ve hassas bir şekilde çalışmayı sağlar.

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.


Advertisement