Siirt'te "Sağlıklı Yaşam ve Verem" Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te "Sağlıklı Yaşam ve Verem" Semineri Verildi

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, Siirt Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar ve çalışan personele yönelik "Sağlıklı Yaşam ve Verem" konulu seminer verildi.

23.01.2015 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, Siirt Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar ve çalışan personele yönelik "Sağlıklı Yaşam ve Verem" konulu seminer verildi.

Semineri veren Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlık Merkezi Verem Savaş Birimi'nde görevli Dr. Sezai Demirbaş, sağlıklı yaşamın ve bütün bulaşıcı hastalıkların önlenmesinin en iyi yolunun temiz yaşam ile mümkün olduğunu söyledi.

Demirbaş, sigara kullanımının insanların verem hastalığına karşı direncini azalttığını belirterek, verem hastalığına yakalanmamak için sigaradan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Verem hastalığının tedavisinin ücretsiz yapıldığını belirten Demirbaş, "Hastalığa yakalanan insanların tedavileri sistemli bir şekilde yapılmalıdır. Hastalığın ilk 15 beş gününde hasta ayrı odada tutulmalıdır. Odanın sürekli havalandırılması gerekir" dedi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Sağlıklı Yaşam ve Verem' Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement