Siirt'te Şehit Olan 8 Askerin Kimliği Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Şehit Olan 8 Askerin Kimliği Belli Oldu

Siirt'te PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu.

19.08.2015 19:41  Güncelleme: 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar yola tuzakladıkları bombayı, bugün öğleden sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden 3'ü üst rütbeli 6'sı er olmak üzere 8 asker şehit oldu. Yaralı askerlerin de olduğu belirtildi. Saldırı sonrası zırhlı araç paramparça oldu.

Patlamanın ardından askerlerin cenazeleri hastaneye kaldırılırken kimlikleri de açıklandı.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ ŞÖYLE:

Jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk-Burdur

jandarma uzman çavuş Ferdi Gerekli-Adana

Uzman çavuş Barış Akın-Ankara

Jandarma er Mehmet Halil Barkın- Şırnak'ın Silopi ilçesi,

Jandarma er Recep Beycur-Erzurum

Jandarma er Ömer Erüstün-Kahramanmaraş

Jandarma er Bahadır Aydın-Bursa,

Jandarma er Emre Kaan Arlı-Kocaeli.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞI DÖKTÜ

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'te 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt- Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

OPERASYON BAŞLATILDI

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lıların yola tuzakladığı ve askeri aracın gecişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıp 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı.

PERVARİ VE ŞİRVAN'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 3'ünün rütbeli, 5'inin de er olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'dan, Siirt-Pervari'de 8 askerinşehit düştüğü terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan telefonla görüştüğü Orgeneral Akar ve Vali Tutulmaz'a, Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri aracın geçişi sırasında, teröristler tarafından daha önce yol kenarına yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde 8 askerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Şehit askerlere Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri camiası başta olmak üzere tüm millete başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaralı asker için de acil şifa temennisinde bulunduğu kaydedildi.

Siirt\'te Şehit Olan 8 Askerin Kimliği Belli Oldu

Son Dakika Güncel Siirt'te Şehit Olan 8 Askerin Kimliği Belli Oldu - Son Dakika


Advertisement