Siirt'te Suruç Protestosu - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Suruç Protestosu

Siirt\'te Suruç Protestosu

Siirt'te Suruç protestosu ŞANLIRUFA'nın Suruç ilçesindeki terör katliamını protesto etmek amacıyla Ak Parti İl binasına yürümek isteyen HDP'lilere polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

20.07.2015 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Suruç protestosu

ŞANLIRUFA'nın Suruç ilçesindeki terör katliamını protesto etmek amacıyla Ak Parti İl binasına yürümek isteyen HDP'lilere polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Belkis Epözdemir daha sonra serbest bırakıldı.

Siirt'in Cumhuriyet meydanında HDP Siirt Milletvekili Hatice Sevimtekin, Belediye Eş Başkanı Belkis Epözdemir, HDP İl Başkanı Reşit Teymur ile birlikte akşam saatlerinde toplanan bir grup, HDP'li Tillo ilçesi yolu üzerinde bulunan Ak Parti İl Binası'na yürümek isteyince çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. HDP Siirt Milletvekili Hatice Sevimtekin'in polis amirleriyle yaptığı görüşmede yürüyüşe izin verilmeyeceği belirtilmesine rağmen kitle yürümekte ısrar edince göz yaşartıcı gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale edildi. HDP'li gençlerin taş yağmuruna tuttuğu polis panzerleri sokak aralarında göstericileri kovaladı. Olaylar sırasında kentten silah sesleri yükseldi. Silahları kimin sıktığı ise tespit edilemedi. Sokak aralarına dağılan göstericilerin bir süre sonra tekrar Cumhuriyet meydanında toplanması üzerine polis dağılmaları yönünde yaptığı anonstan sonuç almayınca ikinci kez müdahalede bulundu.

Olaylar sırasında gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Belkis Epözdemir ise bir süre sonra serbest bırakıldı. 10 eylemci gözaltına alınırken, milletvekili Hatice Sevimtekin Suruç'taki bombalı saldırıyı protesto etmek en doğal hakkımızdır. Biz polislerle yaptığımız görüşmede bir sonuca ulaşamayınca yürümek istedik ancak onlar bize karşı şiddet kullandı dedi. Siirt'te halen bazı sokaklarda küçük çapta olaylar devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Suruç Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement