Siirt'te Suruç Protestosu - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Suruç Protestosu

Siirt\'te Suruç Protestosu

Hdp Siirt il binası önünde yapılan oturma eylemi ile Suruç'taki bombalı saldırı protesto edildi.

21.07.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Siirt il binası önünde yapılan oturma eylemi ile Suruç'taki bombalı saldırı protesto edildi. Dün meydana gelen olaylarda Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Belkıs Epözdemir'in gözaltına alınması da yapılan basın açıklaması ile konandı.

Suruç İlçesi'nde meydana gelen patlama nedeniyle bugün HDP il binası önünde, aralarında HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Başkan Bakırhan, "Giresunlu, Trabzonlu, Muşlu, Vanlı Türk ve Kürt gençlerini rahmetle anıyorım ailelerini Türk ve Kürt halkına başsağlığı diliyorum. Çok iyi bilinmelidir ki Kürtler yüzyıllardır hiç bir dönem kendisini sömüren emperyalist ülkeler tarafından karşılaşmış olduğu zulümler, savaşlar ve katliamlar karşısında, hiçbir zaman ne taviz vermiştir, ne geri adım atmıştır" dedi.

Siirt Belediyesi Kadın Kurulu, Suruç'taki olayları protesto amaçlı dün yapılmak istenen yürüyüş sırasında, 10 kişiyle birlikte Belediye Eşbaşkanı Belkıs Epözdemir'in gözaltına alınmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a seslenerek, "Ben bugün buradan sayın Emine Erdoğan'a seslenmek istiyorum; Bir Siirtli olarak acaba dün akşam kendi çocuklarına bakarak rahat uyuyabildi mi? Bakın orada katledilen gençlerin birçoğu Ankara'da Kızılay'da boncuk dizip, boncuk satıyorlardı. Ben bizzat ikisini tanıdım, şehit oldular. Üniversite öğrencileri, kendi harçlıklarından biriktirdikleriyle boncuk yapıp, Rojava'nın inşaasına katkı için Kızılay Meydanı'nda satıyorlardı. Yapılan katliamın hiçbir adı yok, ne barbarlık denilecek hiçbir şekilde yok ama tek seslendiğim şudur sayın Emine Erdoğan kendi sarayında yatarken, gerçekten de çocuklarını bir anne şefkayiyle sevebiliyor mu? Annelerin gözyaşı akıyorken annelerin beddualarını alıyorken acaba gerçekten annelik duygusunu yaşayabiliyor mu?" diye konuştu. - Siirt

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement