Siirt'te YDG-H'ye Yönelik Operasyonda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te YDG-H'ye Yönelik Operasyonda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

Siirt'te terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alınırken çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

18.11.2015 19:51  Güncelleme: 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT (AA) – Siirt'te terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, YDG-H içerisinde faaliyet göstererek, terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen şüphelilere yönelik Şirvan Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 14 adrese operasyon başlatıldı.

Operasyonda, aralarında HDP Şirvan İlçe Başkanı Mekin Er ile DBP Şirvan Eşbaşkanı Orhan Erbek'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde, 4 ruhsatsız av tüfeği, 5 tabanca, 500 paket kaçak sigara, 132 kurusıkı tabanca fişeği, boş kalaşnikof kovanı, bıçak, kenevir tohumu, 20 metre uzunluğunda kablo, çok sayıda örgütsel doküman ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi.

Ayrıca, delil niteliği taşıyabilecek bilgisayar, cep telefonu, sim kart, hafıza kartı, CD, kaset, fotoğraf makinesi gibi dijital veri taşıyıcılarına da el konuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te YDG-H'ye Yönelik Operasyonda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement